Večernji list

Kako slavne Ladarice kreiraju svoj scenski izgled i tko je zaslužan za šminku i frizuru

NEMAMO VIZAŽISTE NI FRIZERE, NAUČILE SMO SVE SAME

Projekt Lado Electro oduševljava svojim nastupima, ali i pomno razrađenim scenskim imidžom. Za Divu članice otkrivaju sve o tome kako kreiraju kompletni look

Na svečanosti otvorenja Pelješkog mosta okupljene je oduševio nastup projekta Electro Ansambla Lado, koji spaja tradicijski glazbeni izričaj s elektroničkom glazbom. Ove je godine projekt Lado Electro obilježio 20 godina postojanja, a 2002. pokrenuo ga je Ansambl Lado na čelu s Ivanom Ivančanom, tadašnjim umjetničkim voditeljem, ravnateljem Josipom Guberinom te dvojcem HR Electro, Hrvojem Crnićem Boxerom i Borisom Harfmanom.

Osim impresivnim nastupom, članice projekta Lado Electro, pozornost su ukrale i svojim stajlinzima te pažljivo usklađenim nijansama make-upa, koji je odlično odolijevao i visokim temperaturama. Razgovarali smo s jednom od Ladarica, Sandrom Sekulom, koja je za Divu otkrila što od šminke koriste i kako izgledaju pripreme za nastup.

– Što se tiče proizvoda koje koristimo, na svakoj je curi da odabere što joj odgovara s obzirom na tip kože. Većinom su to proizvodi brendova MAC, Clinique, Estee Lauder, Dior... Pokušavamo koristiti kvalitetnije proizvode jer za koncerte šminka treba biti malo jača i postojana. Nekakvo je pravilo da, što se tiče očiju, to budu uvijek zemljani tonovi, a usta su koraljno crvena – govori Sandra Sekula i kaže kako od ruževa najčešće biraju one s potpisom MAC. Znale su koristiti i one drugih proizvođača, poput Bourjoisa i Markinsa, no nijanse koje im odgovaraju u velikoj su mjeri, kaže,

povučeni iz prodaje.

– Lakove za nokte inače nikad na sceni ne koristimo u klasičnom programu, međutim kako za Lado Electro nosimo kostim koji je inspiriran nošnjom s otoka Krka, točnije iz Vrbnika, prema ideji dizajnerice Lidije Fištrek, tu si damo oduška. Većinom biramo OPI-jeve lakove za nokte – govori Ladarica i dodaje da šminku i frizuru svaka od njih radi sama. Nemaju ni vizažiste ni frizere.

– Naučile smo sve same, starije kolegice pokažu vam i onda se s vremenom izvježbate. Ovisno o koncertu i programu, znamo promijeniti i nekoliko frizura – kaže. Prije koncerta, za šminkanje i stiliziranje kose odvoje približno sat vremena, a po potrebi je to znalo biti i u kraćem roku. Sve, kaže, ovisi o tome kad stignu na mjesto nastupa.

– Neki uvjeti možda nisu baš idealni za šminku, kao primjerice ovakve vrućine, ali to su okolnosti na koje mi ne možemo utjecati pa pokušavamo tome doskočiti proizvodima kao što su fiksatori. Nekad šminka izdrži, nekad i ne, recimo kad izvodimo cjelovečernji koncert. U pripremama za nastup zna biti izazovno, nekad uvjeti nisu idealni, ali i onda se snađemo. Nije se dogodilo da ne izađemo na scenu ili da netko nije spreman – zaključila je Sandra Sekula iz projekta Lado Electro.

Content

hr-hr

2022-08-13T07:00:00.0000000Z

2022-08-13T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282269554181063

Vecernji List