Večernji list

Rituals Sakura

Bilo da uživate u nedjeljnom pečenju ili uskršnjem doručku sa svojom obitelji ili prijateljima, iznenadite domaćina znakom pažnje. Poklonite mu trenutak za uživanje u novoj luksuznoj beauty rutini ovog proljeća. Ako tražite dar s pravim‘wow’ efektom koji će ih iznenaditi i oduševiti, onda je Rituals Sakura set Uskršnje jaje savršen izbor.

Pokažite nekome da vam je stalo i razveselite ga nizom kozmetičkih proizvoda za tijelo s trešnjinim cvijetom i njegujućom bijelom rižom – samo zato. Rituals Sakura set sadrži: pjenušavi gel za tuširanje (200 ml), kremu za tijelo (100 ml) i Rituals Sakura hair & body mist (50 ml). Dostupno u Douglas parfumerijama, www.douglas.hr

godne strane menopauze koje nas uglavnom iznenade i mogu čak dugotrajno narušiti cjelokupni životni balans – izjavila je Tea Višek, koja je osnovala specifičan hrvatski beauty brend Fraktal, posebno namijenjen koži u vrijeme menopauze. Žene u to vrijeme primjećuju velike promjene ne samo na koži lica već i tijela, stoga treba razmisliti i o promjeni beauty rutine. Naime, Višek predlaže posebne uljne formule, lagane kreme koje ciljano djeluju protiv vidljivih, ali i dubinskih znakova starenja kao i teksture poput balzama, koje su idealne za lakše razmazivanje. Među najboljim sastojcima su vitamin C, retinol, omega kiseline i hijaluronska kiselina. Također, to doba obilježavaju i valunzi, odnosno napadaji vrućine koji također mogu poremetiti balans kože lica. Kozmetičari i dermatolozi ističu da je pritom važno primijeniti masažne pokrete, ali ruke moraju biti masne, suhima možemo samo previše ‘potezati’ kožu. Osim isušenosti i dehidracije, moguće su i akne, što je izazov samo po sebi. Uzrokuje ih stari dobri disbalans hormona – što nas podsjeća na adolescentske dane, u kojima se također javljaju neuravnotežene hormonske aktivnosti. Sve to potaknulo je beauty kuće da posvete posebnu pozornost koži u menopauzi, uglavnom je riječ o čistačima, kremama, serumima, uljima i naravno – njihovim hibridima. Višenamjenski je karakter zanimljiv dio te priče, jer žena u menopauzi nema previše vremena na raspolaganju, brendovi znaju da su bočice koje se koriste na više načina idealne za užurbane dane. Praktična je i slojevitost formula, to lice drži nahranjenim. Bitna je stavka što se te kreme i serumi, ali i ulja i balzami mogu primjenjivati na licu, ali i dekolteu. Naime, taj dio tijela kao da zaboravljamo, no s vremenom se koža, koja je ondje vrlo tanka, postaje isušena i čak se može naborati. Znaju tu biti i mrlje, jer hiperpigmentacija još je jedna posljedica hormonskog disbalansa. Od sastojaka ističu se oni hidratizirajući, ali i varijante poput peptida, hita anti-age scene. Kozmetički su laboratoriji osmislili čak i gel za valunge, odnosno hladnu kremu koja djeluje tako da osvježava i koži daje hidrataciju. Ako nemate posebnu kozmetiku za menopauzu, možete koristiti klasične preparate protiv vidljivih znakova starenja kože. Bitno je ujedno štititi kožu kremom sa zaštitnim faktorom, jer inače dolazi do mrlja, flekica i ostalih neujednačenosti. Smanjena koncentracija kolagena i elastina očita je i na koži čitavog tijela, stoga je dobro pojačati njegu nakon tuširanja. Isprobajte onaj stari trik – namažite kremu ili ulje na mokru kožu, bez brisanja, kako bi bila spremna za dnevne izazove. Uskoro dolaze topliji dani, stoga se valja podsjetiti da svakodnevna njega uvelike utječe na izgled kože, ali i osjećaj ugode. Naravno, uz njegu postaje lijepa, što nam ipak daje dozu samopouzdanja.

OD ULJA DO BALZAMA I KREMA, VAŽNO JE NANOSITI UGODNE, LAKO RAZMAZIVE FORMULE MASAŽNIM POKRETIMA KAKO BISMO POTAKNULI

BOLJU CIRKULACIJU

Beauty

hr-hr

2023-03-11T08:00:00.0000000Z

2023-03-11T08:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282759180890362

Vecernji List