Večernji list

Sretan Majčin dan!

Maja Šuput, Korana Gvozdić, Ana Begić Tahiri, Anamarija Asanović i Ida Prester napisale su posvete svojim mamama povodom njihova dana

Piše: Marija Pajić Bačić Fotografije: privatni album

One su zvijezde naših života. One su požrtvovne, pune ljubavi i nesebične te stoga definitivno zaslužuju da svaki dan bude njihov dan, a ne samo 14. svibnja, kada slavimo Majčin dan. No kada već taj dan postoji, naše su majke zaslužile da za njih na dan taj napravimo nešto zaista posebno, zar ne? Zamislite samo da se probudite ujutro i shvatite da ste se pretvorili u svoju majku. Nekome to možda zvuči kao noćna mora, no postoje žene kojima je to ravno zgoditku na lotu. Među njima su pjevačica Maja Šuput, glumica Ana Begić Tahiri, dizajnerica Anamarija Asanović, voditeljica Korana Gvozdić i pjevačica i voditeljica Ida Prester, koje su ovim putem napisale čestitku najvažnijoj osobi u svom životu, svojoj majci. Uostalom, postoji li važnija uloga od one majčinske? Kada je u pitanju odgovornost i snažna veza s djetetom, čisto sumnjamo. Možda baš zato osjećamo najveću zahvalnost prema svojoj majci.

Svojedobno je i poznati pisac Kipling napisao – Bog nije mogao biti posvuda pa je stoga stvorio majke. Majčinska ljubav je čista, beskonačna i bezuvjetna. Jer posao i novac dođu i prođu, ali mama ostaje.

I doista, ljubav između majke i djeteta neraskidiva je veza koja se ponekad čak teško može i opisati. Mamama je teško reći samo hvala. I svi mi želimo svojim majkama da se više smiju, a manje brinu. One su uostalom najdivniji miris našeg djetinjstva i naša će kuća cijeloga života biti samo tamo gdje je majka. Stoga, ne tražite pravi dan ili vrijeme da se i ona osjeća voljeno i posebno. Majke, sretan vam vaš dan!

Jedna je mama... Ona koja te zove baš kad si usred posla, ona koja ti daje savjete iako i sama imaš sto godina, ona koja te pita jesi li jela iako i sama imaš dijete, ona na čiji poziv se uvijek javiš iako znaš da nije ništa hitno, ona koja se brine uvijek, a nema razloga za to, jedna je mama. I sad kad sam mama, sve mi je to jasno, a opet mi nekad nije jasno... Mama je sve na svijetu!

Maja Šuput, pjevačica

Ona je ta koja čvrsto stoji uz mene. Ona koja je najveća potpora. Ona je snaga koja me podiže kad padnem. Ona kao inspiracija. Ona je dom. Ona kao moj uzor. Sve ovo što jesam, to sam zbog nje. Ona je moja mama.

Anamarija Asanović, modna dizajnerica

Mama. Ona koja te izludi, koja ti ne da mira, koja te tjera, koja kritizira, koja naređuje, koja ima pravila, koja kuha, peče najbolje kolače, koja dođe na svaku predstavu, koja je pobijedila dva raka dojke, koja je uvijek tu. Mama.

Ana Begić Tahiri, glumica

Oduvijek sam znala koliko je jaka, koliko ljubavi i sigurnosti pruža i meni i bratu, ali tek otkad sam i sama postala mama, još jasnije vidim tu izvanserijsku snagu, strpljenje, požrtvovnost i bezuvjetnu ljubav koju ona ima u sebi i kojoj se divim iz dana u dan. Mama, volim te najviše na svijetu jer bolju mamu nisam mogla ni zamisliti, a u ulozi bake jednostavno briljiraš!

Korana Gvozdić, voditeljica

Kad se sjetim svega što mi je išlo na živce kod nje dok sam bila mlađa – silna briga, pitanja, savjeti... a sad kad sam i ja mama, ponavljam sve isto, iste fraze, ista intonacija. Koji put samu sebe nasmijem koliko smo nalik. Oprostite nam, mame, sve te grube riči, sada i naš život, na vas život sliči. Sretan Majčin dan svim mamama!

Ida Prester, voditeljica i pjevačica

Mame & Kćeri

hr-hr

2023-05-13T07:00:00.0000000Z

2023-05-13T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/284902369697049

Vecernji List