Večernji list

Novi RTL-ov show “Ma lažeš”

Piše: Sara Smojver Fotografije: RTL

Od ovog tjedna na RTL-u se počeo emitirati novi zabavni show “Ma lažeš!” pod voditeljskom palicom poznatog glumca i voditelja Renea Bitorajca. Riječ je o hrvatskoj inačici BBC- jevog showa “Would I Lie to You” koji se u Velikoj Britaniji prikazuje od 2007. godine, a otkrit će gledateljima najotkačenije istine i laži poznatih osoba koje kroče u Reneov studio. U svakoj epizodi bore se dva tima, a na njihovu čelu su kapetani radijski voditelj Luka Bulić i glumac Jan Kerekeš. Svaki od njih ima ekipu sastavljenu od poznatih lica iz javnog života, a svakom epizodom ona sve više raste. Svaki tim mora pogoditi govori li suparnički tim istinitu tvrdnju iz svoga života ili je, pak, sve izmislio i govori laži. Naravno, čar je u tome da jedni druge moraju uvjeriti da je to što govore istina, bila to ona uistinu ili ne!

– Ja sam zapravo osoba koja će najmanje lagati u showu. Ipak, okružen poznatim osobama, nabrijanim kapetanima i lažima koje se brane kao najveće istine, neće mi biti lako – kaže nam Rene Bitorajac ističući da je ovaj angažman poseban zadatak iz više razloga.

– Apsolutno je izazovno jer nikad ne znaš što te čeka. Svaka emisija ovisi o momentu, gostima, raspoloženju, a pogotovo o improvizaciji nakon pročitanih izjava s kartica. To vam je slično nekoj igri na tulumu. Jedni lažu, drugi ispituju, jedni podbadaju, drugi dobacuju, a na kraju se svi dobro zabavljamo – govori nam prekaljeni voditelj koji nam još uvijek ne smije puno toga otkriti o hit- emisiji koja je u Britaniji čak sedam puta nagrađena titulom “Najboljeg britanskog TV panel showa”.

– U našem showu pojavit će se osobe za koje nikad ne bi rekli da tako dobro znaju lagati. Vidjet ćete i sami da smo se, ne samo dobro nasmijali, nego smijali do suza. Isto to se događalo i publici, i to ne na nečiji znak, što je pak dobar znak. Ipak, najviše sam impresioniran hrabrošću kapetana i gostiju, koji su nam svojim istinama, puno toga novoga i nevjerojatnog rekli o sebi – ostavlja nas na rubu znatiželje Bitorajac koji će ugostiti pjevača Psihomodo Popa Davora Gopca i slavnog chefa Ivana Pažanina.

– Ovaj show morate gledati jer gdje ćete od poznatih osoba čuti istine koje nikad ne biste čuli! A vidjet ćete i kako oni, simpatični i dragi ljudi, bezočno lažu – kaže Rene kojem se prvi put u karijeri dogodilo da se na setu rasplakao od smijeha, a na pitanje lažu li bolje žene ili muškarci, Rene se uvjerio da su oboje podjednako dobri. Zbog potreba snimanja, poznati glumac lagao je samo jednom.

– Jedan tim me provalio, drugi nije. Hej, ali inače ne lažem, časna riječ – tvrdi Rene, u što će se svakog četvrtka od 21 sat moći uvjeriti i gledatelji.

Sadržaj

hr-hr

2021-05-07T07:00:00.0000000Z

2021-05-07T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281625308174013

Vecernji List