Večernji list

ASTROANALIZA

Anđelke Subašić WWW.ANDELKASUBASIC.COM

Slavni britanski glumac Daniel Day Lewis rođen je u prvoj dekadi Bika, kada je Sunce bilo na osmom stupnju ekliptike, u konjunkciji s Mjesecom. To znači da je rođen u vrijeme Mlađaka. Time je dobio sposobnost fokusiranja i usmjerenosti.

Njegov otac, irski protestant, i majka židovskog porijekla (također glumica) imali su slične stavove, ciljeve ili način komuniciranja s djetetom. Poslali su ga u internat jer su mislili da je pretjerano živahan. Daniel se u svojoj odrasloj dobi ne voli obraćati drugim ljudima za savjet ni učiti od drugih. On misli da je samome sebi najbolji autoritet. Zato se deklarira kao agnostik. Muška djeca rođena u vrijeme Mlađaka češće se identificiraju s majkom nego s ocem. Daniel je odabrao majčinu profesiju. Tek kasnije izučio je i nekoliko praktičnih vještina, kao što je rad s drvom, izrada kanua, cipela, ribolov i sl. Za Daniela nema kompromisa. Jasan je u svojim ciljevima i željama. On ima vlastito mišljenje o svakoj temi. Sklon je postati opsjednut temom koja ga zaokupira, a dok je bio mlad ta opsjednutost izazivala je iracionalan strah. Zato je napustio kazalište usred predstave, kada se je pojavio duh Hamletova oca.

U filmu se prvi put pojavio s 14 godina. Ljubazan je i ugodan u ophođenju s ljudima, čak djeluje tih, ali iznutra je prava vatra. Daniel voli i želi biti voljen. On je pozitivan, omiljen i toplog srca. Želi ugoditi ljudima koje voli. Nekada se ne zna nositi s neugodnostima, s neljubaznim ljudima, s ružnim situacijama. Pozitivno je što želi biti prihvaćen od drugih, što je društven i voli dijeliti, voli davati.

Važna mu je ljepota i sve što godi čulima, sklon je ekstravaganciji, luksuzu, komforu, novcu i ugodnom životu. Sklon je biznisu.

Uvijek žudi da bude nešto više od onoga što jest. Traži duhovnost u svemu oko sebe jer zapravo traži sebe, jer se doživljava kao žrtvu nedostatka odnosa s ocem i njegove blizine te nema čvrstih veza s djetinjstvom. Ne zna što može očekivati u životu i od života ( rekli bismo “prepušta se sudbini”). Za sebe ima visoke standarde. Želi biti dobar uzor drugima, mladima. Njeguje osnovne ljudske vrijednosti, a zbog toga prijateljuje s različitim profilima ljudi: umjetnicima, poznatim javnim osobama, guruima.

Voli životinje. Voli materijalne vrijednosti koje odolijevaju vremenu u kojem živimo. Daniel Day Lewis je tip glumca koji se saživi s ulogom i opiše osjećaje svih nas u svojoj interpretaciji.

Voli biti pomalo nedostupan, gotovo mističan. A na listi njegovih kreativnih talenta i interesa su: talent za dramu, glazbu, pisanje, lijepe umjetnosti, astrologiju i psihologiju.

Pred njim je novi životni ciklus, pun uzbuđenja koja će podijeli sa svima nama. Iako je umirovljen kao glumac, on ne miruje, on stvara nešto novo. A uz to je i novi ljubavni ciklus na vidiku. Dokazuje da je čovjek mlad dok sluša i slijedi svoje srce i dok stvara nove vrijednosti.

Hush, Hush...

hr-hr

2021-05-07T07:00:00.0000000Z

2021-05-07T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282003265296061

Vecernji List