Večernji list

NOVI NASTAVCI SERIJE “SEKS I GRAD” DONOSE VELIKI OBRAT

Novi nastavci navodno donose obrat u ljubavi Carrie i Face i njihovu braku došao je kraj

Napisala: Karla Firšt Fotografije: Promo

Fanovi legendarne serije “Seks i grad”, napokon su došli na svoje, već nekoliko tjedana u New Yorku snimaju se nove epizode kultne serije pod nazivom “And Just Like That”, u kojem ćemo pratiti newyorške avanture Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Mirande Hobbs (Cynthia Nixon) i Charlotte York ( Kristin Davis), a izvršni producent bit će Michael Patrick King. U novim nastavcima serije neće se pojaviti lik legendarne Kim Cattrall što je razočaralo mnoge obožavatelje, a Kim je utjelovila lik Samanthe Jones, PR-ice sklone seksualnim avanturama koja je svojim izjavama često nasmijala publiku. Kim se od serije distancirala prije nekoliko godina, nakon što su mediji godinama pisali kako si ove četiri glumice nisu prijateljice. Sve je eskaliralo 2017. godine nakon što je Sarah Jessica Parker objavila kako se treći nastavak filma, iako je za njega već bio napisan scenarij, neće biti sniman, a britanski Daily Mail tada je objavio kako je glavni razlog što se treći nastavak neće snimati upravo Kim, što je ona demantirala. Neprijateljstvo između glumica postalo je očito nakon što je preminuo brat Kim Cattrall, a Sarah Jessica Parker joj je izrazila sućut na društvenim mrežama, na što joj je Kim odgovorila da u teškim trenucima ne treba njezinu ljubav i podršku te kako njezinu tragediju koristi kako bi obnovila svoj imidž, a iako Sarah više nije komentirala prozivke, Cattrall je prošle godine za američke medije izjavila kako ne žali zbog svojih komentara upućenih kolegici. S druge strane nakon što je prvotno rečeno da se Faca (Chris Northon) neće pojaviti u novim epizodama, HBO je potvrdio kako se popularni Faca ipak vraća, a povratak u seriju potvrdio je i John Corbett koji je utjelovio lik Aidana Shara.

– Bit ću u novim nastavcima serije. Mislim da bih mogao biti u dosta epizoda. Sviđaju mi se svi ljudi s kojima sam glumio, svi su uvijek bili dragi prema meni – rekao je nedavno John.

Glumačkoj postavi pridružila se i nebinarna glumica Sara Ramirez koja je ulogu potvrdila objavom na Instagram-profilu.

Pandemija koronavirusa postala je dio radnje serije jer je u velikoj mjeri utjecala na život New Yorka u kojem žive Carrie, Miranda i Charlotte

Pretpostavlja se kako bi mogla popuniti prostor koji je originalno bio namijenjen liku Samanthe Jones. Sara će utjeloviti lik Che Diaza, također rodno nebinarne osobe iz svijeta komedije koja vodi podcast u kojem je česta gošća upravo Carrie Bradshaw. Uz Saru Ramirez, glumačkoj postavi će se pridružiti i Nicole Ari Parker kao Lisa Todd Wexley, Karen Pittman će utjeloviti ulogu doktorice Nye Wallace, dok ćemo Saritu Choudhury gledati u ulozi Seeme Patel. – Svi na setu smo jako sretni što su se glumačkoj postavi pridružile sjajne glumice koje će unijeti život u seriju. Svaka od njih ima posebnu iskru, a novi likovi i priče koje donose će se savršeno uklopiti – rekao je izvršni producent Michael Patrick King. Serija se od početka emitiranja suočavala s brojim kritikama zbog nedostatka raznolikosti pa su upravo zbog toga producenti najavili kako u novim epizodama planiraju predstaviti tri nova ženska lika, koje će utjeloviti glumice različitih rasa, pa ne čudi što su dolazak Sare obožavatelji pozdravili s velikim oduševljenjem.

Sarah Jessica Parker, ali i ostale kolegice, na svojim Instagram-profilima podijelile su prvu fotografiju sa snimanja, a sudeći prema prvoj objavi, ponovno ćemo uživati u odličnim modnim kombinacijama, ali i u nešto drukčijem izdanju glavnih glumica. I dok je Charlotte ostala vjerna svojim dugim smeđim uvojcima, Miranda je pokazala novu boju kose. Više nije crvenokosa, već ponosno nosi sijede, baš kao i Carrie koja i dalje ima svoje prepoznatljive pramenove. Modne kombinacije također su u središtu pažnje, pogotovo nakon što je otkriveno da slavna kostimografkinja Patrica Field ne sudjeluje u projektu, već se trenutačno brine o kostimima serije koju su prozvali “novi ‘Seks i grad’”, “Emily in Paris”, no modni stručnjaci su se već nakon prve fotografije složili kako glavne junakinje ponovno pokrenuti modne trendove, a u fokusu su ponovno cipele koje na prvoj fotografiji sa snimanja nosi Carrie.

Naime upravo je Carrie proslavila model salonki dizajnera Manola Blahnika (naročito plavi model) koji žene diljem svijeta još uvijek kupuju upravo zbog nje, a sada je pokazala crni rokerski model s platformom brenda Celin koji će se zasigurno postati it model .

– Bit će jako zanimljivo vidjeti gdje su i kako se snalaze žene koje smo pratili od početka. Miranda i Charlotte imaju djecu koja su već tinejdžeri, Carrie se nalazi u potpuno novom okruženju, gdje su društvene mreže postale središte zbivanja, a svijet je pretrpio mnoge promjene u posljednjih godinu dana – rekla je Sarah Jessica Parker prije početka snimanja. Također, u razgovoru za Vanity Fair, Sarah je naglasila kako će i pandemija koronavirusa također biti dio radnje novih nastavaka budući da je snažno pogodila grad u kojem glavni likovi žive.

– Imat ćemo priliku vidjeti preporod New Yorka, ponovno otvaranje i povratak starom načinu života. Također, bit će zanimljivo vidjeti kako će se žene prilagoditi novoj situaciji – dodala je Parker.

Glavne protagonistice su sada u svojim pedesetima te pokušavaju pronaći balans između ljubavi, karijere i prijateljskih odnosa, a iako točan datum premijere još nije poznat, nove epizode moći će se gledati na HBO Maxu negdje krajem godine. Mediji u Americi zadnjih nekoliko dana su prenosili i informacije o tome kako je dio scenarija procurio u javnost te su prenijeli i sadržaj istog. Navodno se u novim nastavcima odvija bračna drama između Carrie i Face te ona u jednom razgovoru povjerava prijateljicama kako se razvodi. Nije točno što je presudilo velikoj ljubavi, ali sigurno je vrijedno pogledati u novim nastavcima serije. Originalna serija emitirala se od 1998. do 2004. godine, a snimljena je i napisana prema istoimenom romanu spisateljice Candace Bushnell, a njezin kreator je Darren Starr. Serija koja je trajala šest sezona osvojila je sedam nagrada Emmy i osam Zlatnih globusa. Nakon serije, snimljena su i dva filma, “Seks i grad” i “Seks i grad 2”, a iako su imali odličan komercijalni uspjeh, kritika im baš i nije bila naklonjena, posebice prema drugom dijelu filma iz 2010. godine.

Protagonistice su sada u pedesetima te pokušavaju pronaći balans između ljubavi, karijere i prijateljskih odnosa, a nove nastavke serije na HBO Maxu bi se trebale emitirati krajem ove godine

Sadržaj

hr-hr

2021-07-23T07:00:00.0000000Z

2021-07-23T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281831466756801

Vecernji List