Večernji list

Novo lice Lovre Kondža

Glumca je tv publika već upoznala u hit seriji “Kumovi”, a volio bi u budućnosti raditi i u kazalištu i na filmu

Mladi kazališni i televizijski glumac Lovre Kondža (24) jedna je od novih televizijskih mladih nada koje su gledatelji odmah zapazili u seriji “Kumovi” koja se na Novoj TV počela emitirati ove veljače. Njemu je, inače, to prvi televizijski projekt, no Lovre se vrlo brzo snašao u svemu. - Trebalo mi je malo da se naviknem na ritam, ali mislim da sam se poprilično brzo uhodao s obzirom na to da prvi put snimam televizijski projekt - priznao nam je Lovre koji je bio jako uzbuđen prije početka snimanja.

- Bio sam uzbuđen kad sam dobio poziv na casting, a onda sam se bacio na posao, snimio se, prošao u uži krug, odradio audiciju uživo i dobio ulogu. To je sve skupa trajalo otprilike mjesec dana i moram priznati da sam bio napet u iščekivanju - kazao je.

Lovru u seriji gledamo kao Martina Akrapa, Zvoninog i Anđelinog sina te Lucinog brata. Lokalni je zabavljač, DJ i “inkasator u gradskom komunalnom”. “Martin je zabavljač, veseljak i neozbiljan tip koji voli društvo, avanture, žene i glazbu. U tajnoj je vezi s Matijom Macan. Činjenica da su iz zaraćenih obitelji i da se moraju skrivati samo povećava strast, no Martin nije siguran koliko je i je li uopće zaljubljen u Matiju. Kad se za njihovu vezu sazna i kada ga otac iz interesa pritisne da zaprosi Matiju, Martin će biti prestravljen - ne može se tako mlad vezati za jednu ženu i brakom se lišiti slobode i mladosti. Lijepa Lara koja dolazi u mjesto će se činiti kao spas od ropstva zvanog brak…” stoji na Novoj TV za njegov lik, za koji on kaže da je veseo, nepromišljen i problematičan.

Iako je bio jako uzbuđen, treme pred kamerama nije imao te mu je sve krenulo opušteno, a samo riječi hvale ima za cijelu ekipu. Prije početka emitiranja serije kazao je kako mu je drago da radi sa starijim kolegama od kojih može nešto naučiti.

- Od Mlikote sam naučio da se vepar može peći na ražanj zamotan u kartonsku vreću prelivenu uljem i da je to “za prste polizat”, a od Stojana da se u ribogojilište pastrva ubaci malena štuka koja ima nagon za lov te su na taj način pastrve primorane kretati se da se ne usale. Što se tiče struke, to su detalji koje pokupim usput u radu s kolegama, najčešće vezano za pozicije “ja - partner - kamera” - ispričaoje u prepoznatljivom humorističnom stilu.

Tekst mu nikada nije bilo problem pamtiti. Dapače, hobi mu je “da uči tuđi”. Kao glumac je jednostavan, pouzdan i kreativan, kako se sam opisuje, a važno mu je samo da na set dođe na vrijeme kako bi imao priliku ponoviti tekst i razmisliti o tome što iduće snima. Lovre je odrastao u Otoku pokraj Sinja, a iako je još u srednjoj školi znao da želi glumu, nije se odvažio pokušati upisati glumu pa je upisao splitski FESB. Međutim, krenuo je brzo i na Dramski studio Gradskog kazališta mladih i na kraju ipak završio na Akademiji.

- Svoje početke pamtim u duhu zaigranosti i humora. Iz vječnosti provedene na Akademiji pamtim samo najbolje trenutke - kaže, a dvojbe oko glume nikad nije imao, pa tako ni danas.

Osjeća se odlično i na setu i na kazališnim daskama, a u budućnosti “ništa ne planira, a svemu se nada - od serije preko kazališta do filma”.

Tv Intervju

hr-hr

2022-05-20T07:00:00.0000000Z

2022-05-20T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281895891852742

Vecernji List