Večernji list

ŽRTVE LJUBAVI

EPIZODA 42

Stigao je dan suđenja. Presuda je brza i nemilosrdna. Corradu oduzimaju sve činove i postaje običan vojnik, no poštede mu život. Brando će pred streljački vod sutradan u zoru. Njih se dvojica opraštaju. U kući Corradijevih svi su presretni zbog vijesti o sudskoj odluci koja se tiče Corrada. U suzama je samo Silvia. Lucrezia Farnesi uzme auto kako bi stigla k Brandu prije nego što ga strijeljaju, no iscrpljenost i neuravnoteženost zbog situacije pridonesu da ona izgubi kontrolu nad vozilom i onesvijesti se.

EPIZODA 43

Streljački je vod odbio gađati u Branda. Izjavljuju da ne žele ubiti junaka! Budući da nije vrijeme za dizanje tenzija među vojnicima, ukidaju se sve smrtne kazne za neposluh. Lucrezia priopćuje Silviji dobru vijest. Simone odlazi na školovanje, pa se Silvia preseli k ocu na selo. Annibale je sretan jer njegov prijedlog da se kamenolomi nacionaliziraju ima velike šanse postati zakonom. Maddalena najavi Jacopu Farnesiju da će uskoro otići od njih.

EPIZODA 44

Nakon rasprave s Lucrezijom Brando odlazi potražiti Silviju i nalazi je u seoskoj kući njezina oca. Je li ona spremna na novi početak? Jest, ali daleko odavde... U Parizu. Corrado za utjehu odlazi k Augusti. Maddalena odlazi u samostan sa samo malenim kovčežićem uspomena na svoga voljenog Tommasa. Augusta otkriva Lucreziji da je ona Corradova ljubavnica, a potom pokuša nagovoriti Lucreziju da prijavi Silviju i Branda koji namjeravaju pobjeći skupa. Njezin muž napušta bračnu ložnicu kako bi otišao živjeti s drugom ženom i to je zločin koji se zove konkubinat. Tommaso se vraća doma svojoj majci. Svi su mislili da je mrtav...

Hrt

hr-hr

2022-05-20T07:00:00.0000000Z

2022-05-20T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282213719432646

Vecernji List