Večernji list

K.T.2 PRAVDA NA ZADATKU/RT2

Lučiću, Lučiću, što je, nasjedio si se čekajućiv? A ja sam ti se samo došao zahvaliti na novcima, majstore. Šta je? Smrade smrdljivi. Hvala ti lijepa. Šugo šugava. Čekam. Tko mi to govori. Tko čeka, taj i dočeka. Jasno, sve. Sve, samo da ti dođem glave, sve. I doš’o si, šta? Vi ste stvarno ste glupi. Ti si pametan. Pa šta ste, pa šta ste mislili da ćete meni kod tvornice podvalit’ lažne pare? Pa pametan si. Pa ne bi čovjek vjerov’o koliko ste glupi. Ti si najpametniji kriminalac...

Ovako divane glavni i sporedni likovi serije “K.T.2 Pravda na zadatku”. Ako još uvijek postoje oni koji ne znaju, troje policijskih inspektora bori se protiv zločina “o kakvima ste do sada čitali samo u novinama”. Viši inspektor Ivan Primorac, inspektori Leon Lučić i Anja Morić iskusni su policajci koji će vas kroz napeti polusatni ritam otkrivanja zločina uvesti u tajne kriminalističke istrage, forenzike, ispitivanja svjedoka i praćenja osumnjičenika. Osnova formata je lažni dokumentarizam: mješavina fikcije i dokumentarnog prikazivanja.

I u novoj epizodi serije je napeto. Hoće li inspektori uspjeti deaktivirati bombu na vrijeme? Novoj epizodi? Smiljena je 2007., prije točno 15 godina. Nevjerojatnija od scenarija i produkcije samo je činjenica da se ova papazjanija još uvijek emitira.

Čak i nakon 23. siječnja 2020. kada je s malog ekrana “sišao” u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu nakon uhićenja jer je javnosti nepoznatog poduzetnika ucjenjivao za 100.000 eura. Pritom ga je jako istukao MMA borac u pratnji poduzetnika i strpao u bolnicu na dva tjedna. Dok je izlazio iz policijske marice, imao je ruke vezane lisicama - onom napravom koju je tako volio zakačiti zlikovcima u seriji. Vodilo ga je više policajaca, a novinarima se, između dva pljuvanja, obratio valjda prepisanom replikom iz scenarija serije: “Šta je, bagro destruktivna, mamu vam je..m!”. Četiri mjeseca kasnije podignuta je optužnica. Pravda na zadatku.

Content

hr-hr

2022-06-24T07:00:00.0000000Z

2022-06-24T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281651078785063

Vecernji List