Večernji list

NEW AMSTERDAM

EPIZODA 5

Pacijentica s dijagnozom karcinoma želi imati dijete, no osiguranje joj više ne želi pokrivati surogat-majčinstvo pa se Max žali osiguravajućem društvu.

EPIZODA 6

Kombi s crkvenjacima sudjelovao je u prometnoj nesreći u blizini New Amsterdama, no većina putnika nije ozbiljno ozlijeđena, ali im je zbog drugih zdravstvenih problema potrebno liječenje. Max je sumnjičav prema čitavoj situaciji.

EPIZODA 7

Dr. Sharpe otkrije da je njezina pacijentica paralizirana pogreškom kirurga. Max istražuje slučaj, koji ga vodi do dr. Fultona, koji prizna zataškavanje.

EPIZODA 8

Helen se nađe u nezgodnoj situaciji dok pokušava pomoći pacijentu koji je pristao biti ovisnik o heroinu kako bi si ublažio bol.

EPIZODA 9

Tim odlazi na Rikerov otok pomoći zatvorenicima, a tamo moraju donijeti teške odluke. Max i Helen shvate da zatvorenik u samici nije psihički bolesnik, već je njegovo ponašanje rezultat drukčije bolesti.

EPIZODA 13 EPIZODA 14 EPIZODA 10

Max i Helen daju sve od sebe da pomognu bolnici kada zatvorenici svojim bijegom izazovu njezino zatvaranje. Helen je smijenjena s dužnosti zamjenice direktora, a dr. Kapoor podržava Ellu.

EPIZODA 11

Max vodi Lunu na pregled i tamo se zbližava s kolegicom, također samohranim roditeljem. Prije odlaska na pregled provodi novi plan koji uključuje aktivno slušanje i razgovor s pacijentom.

EPIZODA 12

Max odlazi na spoj s jednom mamom kako bi se njihova djeca mogla igrati. Dr. Reynolds se muči kako Maxu reći svoju odluku.

Liječnike u New Amsterdamu ništa ne može spriječiti u pružanju pomoći pacijentima nakon spoznaje koja je potaknula promjenu u bolnici.

Max je prisiljen smanjiti bolnički budžet za dva milijuna dolara.

Contents

hr-hr

2022-09-23T07:00:00.0000000Z

2022-09-23T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282209424719681

Vecernji List