Večernji list

Marija Mirković

Publika ju je upoznala u ženskom sastavu Frajle, a jednako je uspješna otkako se zaputila u solo karijeu

Pjevačicu Mariju Mirković mnogi su znali kao članicu ženskog benda The Frajle, a posljednjih godinu dana zaputila se u solo karijeru. Marija je već izdala nekoliko solo pjesama, među kojima je i ona posljednja “Ne pitam te ja za nju”, za koju je sama napisala glazbu, Alka Vuica napisala je tekst, a aranžer je Branimir Mihaljević. – To je već jedna ekipa s kojom dugo, dugo radim – rekla je te dodala da je imala čast da je Alka tražila nju da uglazbi njezin tekst.

– Rekla sam joj da mi je jako sjela pjesma te da ima neki “catchy” moment – rekla je te objasnila da je, nakon što je uglazbila pjesmu i otkrila Alki koliko joj je ona sjela, pjesmu od nje dobila na poklon. Spot za pjesmu objavljen je sredinom studenog prošle godine, a snimao se u bajkovitoj Španjolskoj jer ju je glazba asocirala na tu zemlju.

– Ovo je već treći spot koji smo snimali u inozemstvu i radila sam s istom ekipom, s redateljicom Sandrom Mihaljević i njezinim timom i generalno nije bilo toliko teško jer smo se već uigrali. Znamo pretražiti lokacije koje nas zanimaju, a ovoga puta imali smo sreće pa smo i turistički obišli to područje – rekla je te dodala da su uživali u Andaluziji. Kaže da su Španjolci opušteni pa im za snimanja nisu trebale dodatne dozvole.

Mirković je kazala da sada planira album te da je jako raduje taj korak.

– Voljela bih imati fizički CD, da ga mogu dijeliti kome želim. Sada kada imam singlove, ljude ne mogu počastiti njima, a ne mogu im ni reći da skinu s digitalija – rekla je te dodala da radi i na albumu s obradama, na kojem će surađivati s gudačima te da će oba albuma izaći u isto vrijeme. Marija sada priprema i jednu malo bržu pjesmu jer, kako kaže, i sama je vedre i vesele naravi te bi voljela da je i ta emocija ne njezinu albumu. Ne nastupa ovih dana, nego je uzela vrijeme za odmor, pisanje i završetak albuma.

Mirković svoje slobodno vrijeme voli provoditi s nećakinjom, putovati, izlaziti i družiti se. Posebno je istaknula i svoju ljubav prema kuhanju.

– Volim kuhati za prijatelje, idem na kulinarske radionice te onda to sve primjenjujem i kod kuće. Sport, hrana, ljubav, mislim da je to i hobi i sastavni dio života – rekla nam je.

Intervju

hr-hr

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

2023-02-03T08:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282089165917790

Vecernji List