Večernji list

HVALA NA ČITANJU

Slavili smo svjetsko srebro nogometaša, deset medalja na Igrama u Riju, čak pet Dinamovih plasmana u Ligu prvaka i prvog Hrvata najboljeg nogometaša svijeta!

Arhiva sportskog tjednika Max Mladen Miletić

Dragi čitatelji, došli smo do kraja druženja. Pred vama je posljednji broj sportskog tjednika Max pokrenutog u ožujku 2011. godine. Prvi broj izašao je 19. ožujka 2011. Pripreme za njegov izlazak trajale su punih mjesec dana, a tjedan dana uoči prvog broja otisnuli smo na tadašnjem velikom A3 formatu nulti broj na 64 stranice novinskog papira. Deset godina s vama bilo je lijepo putovanje brojnim velikim sportskim događajima i pričama kakvih u Hrvatskoj nikad nije nedostajalo. Uživali smo pripremajući ih za vas. Slavili smo brojne uspjehe naših sportaša poput osvajanja srebra nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., osvajanja deset medalja naših olimpijaca na Igrama u Riju, zlatne vaterpoliste koji su se u istom razdoblju penjali i na olimpijski i na svjetski tron, pet Dinamovih plasmana u skupinu Lige prvaka, kao i brojna nestvarna priznanja Luki Modriću, prvom Hrvatu kojem je pripala čast postati najbolji nogometaš svijeta u godini kad je bio i najbolji igrač Svjetskog prvenstva. Neke stvari ipak nismo uspjeli dočekati, poput primjerice Hajdukova naslova prvaka. Suša je započela debelo prije nastanka Maxa.

Svijet se u tih deset godina znatno promijenio, a napose novinarstvo. Nema sumnje i da je pandemija koronavirusa, koju je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila prije točno godinu dana, u tom smislu ubrzala neke procese koji su se već odvijali. Razvojem tehnologija sport je, kao i informacija, postao konzumentima, ciljanoj publici dostupniji nego ikad. Ekskluziva je u svom tradicionalnom smislu iščezla. Izazovima vremena dugo smo prkosili stručnim analizama sportskih događaja i fenomena, nastojeći pritom otkriti što više novih ili barem ne toliko eksponiranih a pažnje vrijednih sportskih imena i lica, čuvajući također bogatu tradiciju sportskog revijalnog tiska na hrvatskom govornom području. Podsjetimo, u bivšoj državi, u zlatno doba revijalnog tiska, tjednik SN revija izlazio je od 1976. do 1985., a njegov nastavak Sprint izlazio je onda do 1990. godine. Od prvog do posljednjeg broja sadržaj Maxa nosili su novinari i urednici sportske redakcije Večernjeg lista koja je tijekom bogate povijesti iznijela brojne velike projekte poput najdugovječnijeg i najuglednijeg izbora nogometaša godine u Hrvatskoj, a prije i na području cijele Jugoslavije, začetog još davne 1972. godine. Nakon deset godina, vrijeme je za nove koncepcije i izazove, nove platforme na kojima već živi, a rađat će se i dalje, kvalitetan sadržaj dostojan tradicije Večernjeg lista. S uvjerenjem da ćete na našem portalu i na stranicama Večernjaka nalaziti puno dobrog štiva, srdačan i sportski pozdrav!

CONTENTS

hr-hr

2021-03-13T08:00:00.0000000Z

2021-03-13T08:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281578063415671

Vecernji List