Večernji list

KLUBOVI SU NA PARKETU LJUTITI SUPARNICI, A IZVAN NJEGA PARTNERI

Nakon osamnaest kola, Mladost drži čelnu poziciju, koju će i zadržati do doigravanja, a Dinamo, iako mu je ovo premijerna sezona, na visokom je četvrtom mjestu. U slučaju da takav redoslijed ostane i nakon zadnjeg, 22. kola, u polufinalu doigravanja ponovno bismo gledali zagrebački derbi tih dvaju klubova. Zanimljivo je da su ta dva kluba na parketu suparnici, a izvan njega partneri. – Veselimo se što smo uz već postojeću suradnju s GNK Dinamom, postali sportski partneri s još jednim sportskim divom, zagrebačkim HAOK Mladost! U svrhu međusobnog pomaganja u ostvarenju sportskih ciljeva, HAOK Mladost i OK Dinamo uskoro će potpisati sportski sporazum o suradnji. Temelj partnerstva je uzajamno pomaganje u svim aspektima djelovanja obaju klubova – u razmjeni igračica i trenera, pripremnim utakmicama, logističkoj potpori, marketinškim akcijama... S brojčano i prostorno proširenom bazom, koristeći sportske kapacitete jedni od drugih, bitno nam rastu izgledi za pronalaženje i pravilan razvoj većeg broja perspektivnih, a u konačnici i kvalitetnih igračica za oba kluba. Dinamo je vrlo zadovoljan što su čelni ljudi najvećeg hrvatskog kluba prepoznali potencijal našeg mladog kluba te nam pomažu da postanemo još bolji. Siguran sam da će u budućnosti i Dinamo svojim djelovanjem moći uzvratiti pomoć kako bi i Mladost bila još bolja nego što je sada – istaknuo je Nino Matjačić. Prva “vidljiva” akcija između klubova je dvojna registracija dviju ponajboljih juniorki Hrvatske. Motor i graditeljica igre, 18-godišnja Karla Antunović, na prvenstvu Hrvatske u Zadru proglašena je najboljom tehničarkom u Hrvatskoj. Na istom natjecanju, pola godine mlađa, ljevoruka bombarderka Andrea Mihaljević proglašena je najkorisnijom igračicom (MVP) prvenstva. Njihovim dolaskom u pola sezone, Dinamo je postigao šest pobjeda (Olimpik, Rijeka,

POSUDBA MLADOST JE DINAMU USTUPILA DO KRAJA SEZONE SJAJNE MLADE IGRAČICE ANTUNOVIĆ I MIHALJEVIĆ

Osijek, Split, Vukovar), uz samo jedan poraz u gostima (Brda) te ovaj minimalni od Mladosti (2:3). Tom rezultatski uspješnom serijom Lavice su trenutačno na poziciji svog maksimalnog dometa za ovu sezonu. U ovom slučaju, suradnjom klubova svi dobivaju – Mladost razvija svoje mlade igračice u ekipi i ligi adekvatnoj za njihov razvoj, Dinamo je njihovim dolaskom dobio na kvaliteti te je sa sedmog mjesta u Superligi došao na četvrto. Na kraju krajeva, igračice koje su došle u Dinamo dobivaju veliku minutažu u najvišem rangu natjecanja, u ligi višoj od one u kojoj su igrale do polusezone.

– Radujemo se novoj sportskoj suradnji dvaju zagrebačkih klubova. Mladost je oduvijek željela i njegovala suradnju sa svim klubovima u Hrvatskoj, a pogotovo u Zagrebu, tako da je bilo logično da se sportski povežu naš najbolji odbojkaški klub i Dinamo koji iznimno dobro njeguje rad s mladim odbojkašicama. Mi želimo napraviti iskorak na međunarodnom planu tako da nam je takva suradnja bitna kako bi naše mlade igračice koje još nisu zrele za prvi sastav mogle igrati i kaliti se u najvišem hrvatskom rangu natjecanja. Mislimo da će ta suradnja, uzimajući u obzir naše resurse, pomoći Dinamu u radu s mlađim dobnim kategorijama – rekao je Darko Antunović, sportski direktor Mladosti.

Do kraja osnovnog dijela sezone ostala su još četiri kola. Da bi zadržao četvrto mjesto, Dinamo mora pobijediti posljednjeplasirani Poreč u gostima te ove sezone osrednji Dubrovnik kod kuće. Otežavajuća je okolnost za dinamovke što moraju igrati još dvije teške utakmice. Idu u goste trećeplasiranom sastavu Kaštela, a u zadnjem kolu ugošćuju drugoplasirani sastav Marina Kaštela. Njihov suparnik za mjesto u doigravanju, OK Brda, mora u goste Mladosti, a kod kuće ugošćuje Kaštela. Moglo bi sve ostati otvoreno do posljednjeg kola.

Klan Kardashian “usisao” je još jednu NBA zvijezdu pod svoje okrilje. Romansa između suigrača Darija Šarića, najboljeg igrača Phoenix Sunsa Devina Bookera i jedne od najplaćenijih manekenka današnjice Kendall Jenner napokon je potvrđena nakon nekoliko mjeseci nagađanja

Najmlađa u klanu Kardashian slaba je na košarkaše, kao uostalom i njezine starije sestre, a to je potvrdila i posljednjim ljubavnim izborom. Najplaćenija manekenka na svijetu, a u nekoliko godina karijere zaradila je nevjerojatnih 45 milijuna dolara, objavom na Instagramu obznanila je svijetu ljubav s All Star košarkašem o kojoj se šuškalo još od prošle godine. Kendall je zbog svojih ljubavi postala redovna na NBA parketima, a ono što bi Bookera trebalo brinuti je da ne postane dio crne statistike. Naime, Kardashianke su poput prokletstva za košarkaše, a nakon što jednom uđu u klan, karijera u pravilu ode stranputicom.

Chandler Parsons bio je prvi košarkaš u životu Kendall Jenner. Prije romanse s manekenkom imao je odlične brojke u dresu Houstona, no slučajno ili ne, karijera mu je nakon veze s Kardashiankom doživjela slobodan pad. Ove sezone odigrao je svega pet utakmica za Atlantu prije nego što ga je udario pijani vozač i vjerojatno doveo karijeru u pitanje.

Nakon Parsonsa Kendall je imala aferu s Blakeom Griffinom, a koja je u to doba izazvala mali skandal. Griffin je, naime, zbog manekenke ostavio zaručnicu i njihovo dvoje djece. Košarkaševa zaručnica je u tužbi kojom je tražila alimentaciju čak i imenovala Kendall kao glavni razlog prekida. “Više mu je stalo do glamura izlaska s hollywoodskom zvijezdom nego do svakodnevnih obaveza da bude otac i obiteljski čovjek”, navedeno je u tužbi. Griffin je pratio Kendall na obiteljskim okupljanjima, ona njega bodrila na utakmicama iz prvog reda do parketa, ali ljubav se brzo ugasila. Ugasio ju je, doduše, Griffinov intimni susret s nepoznatom ženom. Griffin danas nije ni upola košarkaš kakav je tada bio. Novi neuspjeh nije zaustavio Kendall u potrazi za košarkašem svoga života. Izbor je pao na mladu zvijezdu Philadelphia 76ersa Bena Simmonsa. Srećom, ljubav je bila kratkog vijeka pa mu karijera nije doživjela dramatičan pad, iako ni iskorak koji se očekivao s obzirom na talent.

Zbog iskustva njegovih prethodnika, čelnicima NBA lige vjerojatno je pao mrak na oči na vijest da je Booker postao članom klana Kardashian.

ODBOJKA

hr-hr

2021-03-13T08:00:00.0000000Z

2021-03-13T08:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282415582038391

Vecernji List