Večernji list

Krznar: Europu ‘napadamo’ bez reprezentativaca

Dinamo je počeo s pripremama za novu sezonu, od 16. lipnja bit će u Sloveniji i odigrati četiri susreta

Robert Junaci

Za dio Dinamovih igrača odmor je završen, od jučer ujutro su u pogonu, počeli su se pripremati za novu sezonu i održali su prvi trening. No, za druge odmor nije ni počeo, neki su sa svojim reprezentacijama i tko zna kad će se vratiti, trener plavih Damir Krznar nada se da Dinamove hrvatske reprezentativce još dugo neće imati na okupu, da će daleko otići na Europskom prvenstvu. Jedan dio igrača priključit će se za dva-tri dana, tako da će Krznar morati izbalansirati pripreme. I tijekom priprema smanjivati igrački kadar jer sad su mu stigli i novi igrači, mnogo povratnika s posudbi i svi oni neće moći ni na pripreme u Sloveniju, a kamoli ostati u sastavu prve momčad kad se vrate i reprezentativci.

Zasad bez dolazaka

– U Sloveniju bih vodio 31-32 igrača, od kojih četvoricu vratara, a onda ćemo kasnije vidjeti što dalje, sigurno će neki igrači na posudbe, ali u klubove u kojima će igrati i razvijati se, koji ih žele. Dok ne razgovaram sa svima njima, ne mogu govoriti o imenima – rekao je jučer Krznar.

Na pripreme će novi igrači, jučer su predstavljeni Ivan Nevistić, Daniel Štefulj, Dario Špikić i Marko Bulat. Ne i Duje Čop kojeg ionako nije potrebno posebno predstavljati, ali doći će i to na red.

– Njemu ugovor sa Standardom još nije istekao, pa radimo na “papirologiji” za raskid tog ugovora, ali dobili smo dozvolu da trenira s nama i već je jučer radio, a kad sve riješimo bit će i on predstavljen sa svojim novim/starim dresom – kaže Krznar, koji zasad nema pojedinosti o mogućim odlascima, a ni dolascima spominjanih Benkovića, Pjace...

– To su zasad špekulacije, nismo o tome razgovarali. Mogući dolasci ovisit će o odlascima.

U srijedu će plavi put nekadašnje baze, u Moravske Toplice, i ondje će igrati četiri utakmice: 19. lipnja s Murom, dan kasnije s Mariborom, 24. lipnja s jednim od dva slovačka kluba i 28. lipnja s ruskim Rostovom. Plavi će 6. ili 7. srpnja krenuti u kvalifikacije za Ligu prvaka, a deset dana kasnije počet će i nova sezona HNL-a. – Bit će to izazovna sezona. Prvi put ulazimo u prvo kolo kvalifikacija, vjerujemo bez naših reprezentativaca. Ali nadamo se da će naša momčad i bez njih biti dovoljna i odgovoriti na izazov. Posebnih želja nemam za to prvo pretkolo, možda bi Skandinavci bili nezgodni jer su u sezoni, ali želim što lakšeg suparnika. Ciljevi su nam prvenstvo, Hrvatski kup i nastup u skupini nekog od europskih natjecanja. Bilo bi lijepo ponoviti prošlu sezonu, pa i da nam liga bude tako jaka i neizvjesna do samog kraja kao što je bila prošle sezone.

‘Sad će tata navijati za Dinamo’

Priliku su dobila i nova četvorica plavih.

– Čast mi je i povlastica što sam ovdje. U Dinamu su vratari na najvišoj razini, ali ja sam spreman na sve. Kako će se sve odvijati vidjet ćemo, još je tu Livaković. Pozicija pričuve? Nismo ništa konkretno dogovorili, spreman sam na sve i ne opterećujem se time. Nastojat ću dati maksimum – kazao je vratar Ivan Nevistić koji je sa Štefuljom oduzeo puno bodova Dinamu dok su bili u Rijeci.

– Cilj mi je predstaviti se u što boljem svjetlu. Tata je bio suigrač treneru Krznaru. Daje mi uvijek neke savjete. Zna me i kritizirati. Pričao mi je o Varaždinu i Dinamu i sve sam čuo. Nije mi rekao jesam li bolji bek od njega – rekao je Štefulj koji je dobio dres s brojem tri, a njega je nosio upravo Krznar dok je igrao u Dinamu.

Dario Špikić zapravo se vratio kući, godinama je bio u Dinamu, pokušao je u Hajduku, a onda sjajno napredovao u Gorici.

– Proveo sam tu 12 godina, dosta igrača poznajem kroz mlađe uzraste, neće biti problema u prilagodbi. Vjerovao sam u sebe i da će doći prilika za povratak. Hvala Gorici na svemu – rekao je Dario Špikić, a Marko Bulat koji je došao iz Šibenika dobio je puno savjeta od Gordona Schildenfelda, pa svog oca koji je bio prvak sa Zagrebom, a i Ademi mu je ponudio svesrdnu pomoć.

– Sad će tata valjda navijati za Dinamo – rekao je nasmijavši se mladi Bulat spreman za borbu u velikoj konkurenciji.

Predstavljeni Nevistić, Štefulj, Špikić i Bulat, a Duje Čop trenira s plavima i čeka dokumentaciju

Sport

hr-hr

2021-06-12T07:00:00.0000000Z

2021-06-12T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281921660989946

Vecernji List