Večernji list

Šamanić se oporavio i stiže u Hrvatsku!

Hrvatski izbornik ostao je bez Bendera i Simona zbog ozljeda, vjerojatno i bez Bogdanovića i Šarića, ali i Prkačina

Konačno dobra vijest za hrvatsku košarkašku reprezentaciju i izbornika Veljka Mršića. Nakon niza otkaza radi ozljeda (Šamanić, Bender, Simon), radi izlaska na NBA draft (Prkačin) te opravdane slutnje da ćemo radi uspješnosti njihovih klubova (Utah Jazz, LA Clippers) u NBA doigravanju na predolimpijskom turniru biti i bez dvojice najboljih igrača (Bogdanović, Šarić) stigla je i ohrabrujuća informacija iz San Antonija.

Naime, ozljeda šake krilnog centra Spursa Luke Šamanića zarasla je i on će se priključiti reprezentaciji već u nedjelju navečer, baš kada se očekuje i dolazak Marija Hezonje, koji je s Panathinaikosom postao prvak Grčke. Učinit će to Luka na vlastitu odgovornost, nakon što je namolio čelnike svog NBA kluba da ga u tako osjetljivoj situaciji ipak puste da se priključi reprezentaciji svoje zemlje.

Sada je na potezu Hrvatski košarkaški savez koji mora brzinski uplatiti osiguranje za ovog perspektivnog NBA igrača koji se ove sezone istaknuo s nekoliko obećavajućih partija za San Antonio Spurse ali i visokim prosjecima u razvojnoj NBA G ligi (21.8 koševa, 11.3 skoka, 2.2 asista) u dresu Austin Spursa.

Naime, riječ je o visoku 21-godišnjem košarkašu (208 sm) velikog atletskog i energetskog potencijala, dobra šuta i prodora, koji u obrani praktički može preuzimati sve pozicije što će izborniku Mršiću pri slaganju taktike itekako dobro doći.

A riječ je očito i o momku naglašenog osjećaja nacionalne pripadnosti, što je vrlina koja je, kada je posrijedi obnova kulta reprezentacije, uvijek dobrodošla.

Inače, postoji naznaka da bi tijekom splitskih olimpijskih kvalifikacija mogla biti dopuštena nazočnost publike. Zasad je neizvjesno u kojem opsegu (govori se o 30 posto), o čemu bi odluka trebala biti donesene sljedeći tjedan, a nešto će se zacijelo pitati i krovnu svjetsku organizaciju (FIBA).

Sport

hr-hr

2021-06-12T07:00:00.0000000Z

2021-06-12T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281934545891834

Vecernji List