Večernji list

‘Reforma pravosuđa’ s potpisom korupcije

Piše Ivana Jakelić

SCOTT MORRISON Enkriptirana aplikacija dovela do uhićenja 800 kriminalaca diljem svijeta

Prekretnicom u borbi protiv organiziranog kriminala australski premijer nazvao je operaciju Ironside tamošnje policije i FBI-ja. Zahvaljujući lažnoj enkriptiranoj aplikaciji proslijeđenoj podzemlju uhićeno je 800 ljudi iz 300 svjetskih kriminalnih organizacija.

ZDRAVKO MAMIĆ Uhićena trojica sudaca, ali odškrinuta i vrata izručenju

Je li nekadašnji šef Dinama povukao potez kojim je odškrinuo vrata svog izručenja Hrvatskoj ili je riječ o smišljenoj taktici čiji je cilj rušenje pravomoćne presude? Odgovore zna samo Mamić, čija je “reforma pravosuđa” za sada dovela do uhićenje trojice sudaca.

EMMANUEL MACRON Dobio pljusku i odmah izjavio da to ne zaslužuje javnu raspravu

Izoliranim činom krajnje nasilnih pojedinaca koji ne treba zaokupljati javnu raspravu, francuski predsjednik opisao je po sebe neugodan događaj u kojem mu je jedan građanin opalio pljusku. Umanjivanje tog događaja hvalevrijedan je Macronov potez, od kojeg bi i naši političari mogli učiti.

FRA JOSIP BLAŽEVIĆ Postav prvog magijskog muzeja teško će privući nove vjernike

Svatko ima pravo na svoj stav pa i franjevac koji u tornju crkve sv. Ante Padovanskog otvara prvi hrvatski muzej s magijskim, okultnim i new age predmetima. Postav muzeja sigurno će biti zanimljiv, no teško da će sotoniziranje horoskopa ili vidovnjaka u crkvu privući nove vjernike.

DONALD TRUMP Uvjerava svoje pristaše da će sudskom odlukom biti vraćen u Bijelu kuću

Iako već mjesecima nije stanar Bijele kuće, bivši predsjednik SAD-a ne odustaje od tvrdnji da je pokraden na predsjedničkim izborima prošle godine. Ide toliko daleko da govori kako će sudskom odlukom biti vraćen na tu poziciju, što samo dokazuje da je Trump izgubio svaku vezu sa stvarnošću.

Obzor

hr-hr

2021-06-12T07:00:00.0000000Z

2021-06-12T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282166474125818

Vecernji List