Večernji list

Krznar: Sve nam je išlo po planu

Piše Robert Junaci

Dinamo je upisao prvu pobjedu u novom prvenstvu, nakon gubitka bodova od Slavena Belupa jučer je bez problema upisao uvjerljivu 4:0 pobjedu kod Hrvatskog dragovoljca.

Trener Dinama Damir Krznar nije napravio tako puno promjena kao prije tjedan dana, poslao je prilično jakih 11 na travnjak, među njima bili su Livaković, Ristovski, Majer, Ivanušec, Jakić, Mišić, Gavranović... Izostao je kapetan Ademi kojeg još neko vrijeme neće biti u sastavu zbog ozljede, no u zapisniku utakmice koji je prvo napisan rukom jer sustav u Kranjčevićevoj nije radio, nije bilo Oršića, Lauritsena, ali se na travnjak vratio Ivanušec. Očito je brzo prebolio gadan udarac u prsa kojeg je dobio protiv Omonije s kojom će se ipak igrati sat vremena kasnije, u 19 sati po lokalnom, u 18 po hrvatskom vremenu.

Plavi se više nisu smjeli ‘zaigrati’ ni u HNL-u, u svojevrsnom derbiju začelja, jer u prvom kolu plavi su poraženi od Slavena Belupa u Maksimiru, a Hrvatski dragovoljac od Istre u Puli.

Dinamo je lomio otpor domaćina i slomio ga u 19 minuti, Josip Šutalo ubacio je s desne strane, na drugoj je vratnici zaboravljeni Lovro Majer smirio loptu i pogodio suprotni kut za vodstvo Dinama koji je prvi put zaigrao u novoj žutoj garnituri. I nakon tog pogotka javili su se i pripadnici BBB-a koji su se skupili na ulici iza južnog gola. U 35. minuti uloge su zamijenili Majer i Šutalo, sada je Majer ubacio s lijeve strane, a Šutalo glavom s pet metara pogodio za 2:0 prednost Dinama. Moglo je brzo biti i 3:0, odličnu akciju Majer je završio preciznim udarcem, ali je Šubarić uspio obraniti. No, prvo poluvrijeme svakako je obilježio Lovro Majer svojom igrom, ali i Josip Šutalo bio je odličan iako je stoper, asistirao je i zabio. Domaćini su zaprijetili samo jednom, Livaković je skrenuo u vanjski dio mreže. Do odmora je još Menalo bio blizu pogotku, no pucao je u Šubarića, pa Majer s 18 metara pored same vratnice.

U nastavku je Dinamo brzo došao do novog pogotka, Bulat, koji je ušao, odigrao je sjajnu loptu za Franjića koji je pronašao Gavranovića, on se oslobodio dvojice igrača i pogodio u 49. minuti za 3:0. Potom je Majer ugurao loptu u mrežu za novi pogodak, a domaćini mogu biti sretni što nisu primili još nekoliko pogodaka.

– Trebala nam je jedna ovakva mirna, a efikasna utakmica, na vrijeme smo zabili dva pogotka, dobili mogućnost da još možemo rotirati neke igrače, da nekima damo određenu minutažu. U ovoj utakmici nam je sve išlo po planu – rekao je među ostalim trener Dinama Damir Krznar.

SPORT

hr-hr

2021-07-24T07:00:00.0000000Z

2021-07-24T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281934545974673

Vecernji List