Večernji list

Raskid s dečkom jer joj htio uzeti trenirku

Četiri neobične priče hrvatskih odbojkašica – Samante Fabris, Lucije Mlinar, Rene Sain i Nikoline Božičević

Četiri hrvatske odbojkašice – Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Rene Sain i Nikolina Božičević, koje se pripremaju za Europsko prvenstvo, podijelile su sjećanja na svoja djetinjstva.

– Moja generacija te prijatelji koji su živjeli u mojoj okolici su pretežito bili dečki tako da smo igrali često nogomet, graničara, skrivača, radili kućice na drvetu te ponekad s mlađom susjedom napravili prodavaonicu pa “prodavali” naše igračke – rekla je Samanta koja se prisjetila i svoje turbulentne prve ljubavi:

– Bila sam nekoliko godina u vezi s jednim dečkom iz razreda, držali smo se za ruke, nakon što je napravio šalu i probao mi skinuti trenirku u razredu, prekinuli smo!

Lucija Mlinar u prošloj sezoni bila je igračica talijanskog kluba Bartoccini Fortinifissi iz Perugie.

– Svaki dan sam se rolala s prijateljicama do Maksimirske šume, to nikada neću zaboraviti, kao ni igranje gumi-gumija i kokanja Pokemon kartama – kaže Mlinar.

Rene Sain, libero hrvatske reprezentacije na svoj sportski put krenula je iz rodnog Poreča.

– Od prvog dana najveća ljubav mi je lopta, ne bi prošao ni jedan dan da je nisam nabijala o zid. Pamtim svakakve igre, od lovica, skrivača i tipičnih igra koje su se u ono doba još bile popularne, ali glavna igra mi je bila 1 na 1 mali nogomet u kući protiv tate gdje bi mi naravno puštao, a ja kao petogodišnjakinja sam mislila da ga pobjeđujem jer sam bolja od njega – prisjeća se Rene.

Nikolina Božičević ljeta je provodila na Ugljenu, u mjestu Kukljica.

– Sjećam se kako me djed nakon sladoleda vodio da vidim svoju simpatiju. Šetali smo uz rivu i ja sam bila jako sretna što ću ga sresti. Nažalost, trenutak nepažnje i ja sam s rive upala u more, a najveći problem je bio što sam se smočila – kaže Nikolina.(

SPORT

hr-hr

2021-07-24T07:00:00.0000000Z

2021-07-24T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281951725843857

Vecernji List