Večernji list

Duhovitost jedini dobar lijek za glupost

Piše Ivana Jakelić

BERNARD KAIĆ Epidemiolog za kojim u dućanu lete sve kovanice iz blagajne

Kada dođem u dućan, sve kovanice iz blagajne polete prema meni. Vama se to ne događa? Duhovita je to reakcija epidemiologa na antivakserske tvrdnje da cjepivo protiv COVID-19 magnetizira. Ništa nije beskrajno kao ljudska glupost pa je za nju duhovitost ponekad jedini učinkovit lijek.

MIROSLAV ŠKORO

Kaže da odlazi i zbog prljave kampanje, a sam je vodio jednu

Licemjerje, pragmatizam i populizam najčešća su odlika naših političara, pa ni Škoro nije izuzetak. Dao je ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta jer se protiv njega, kazao je, vodila prljava kampanja. A prije koji mjesec on je vodio jednu od najprljavijih...

NIKOLA MILINA

Vježba strogoću zbog užičkog kola, a policajci mlate migrante i građane

Policija vježba strogoću na svom podmlatku kojeg izbacuje s akademije jer u slobodno vrijeme plešu – užičko kolo. Šteta što takvu strogoću ne vježba na policajcima koji su do sada na granicama mlatili migrante, a sada su počeli tijekom privođenja mlatiti i građane, lomiti im ruke i noge...

MARIO BANOŽIĆ Samoubojstvo petero vojnika MORH-u nije znak za uzbunu

Petero vojnika ubilo se u manje od dva mjeseca, što je ozbiljan pokazatelj da unutar vojske nešto ne valja te je upaljen znak za uzbunu. No za ministra to očito i nije neki problem jer je iz SAD-a preko svoje PR službe poručio da su se sve tragedije dogodile izvan službe te da im uzrok nije Ministarstvo obrane.

VIKTOR ORBÁN Softver Pegasus koristio za špijuniranje novinara

Antidemokratski vladar Mađarske koristi sve što može da bi učvrstio svoju vlast. Pa mu nije strano špijunirati ni kritički nastrojene novinare, za što mu je sjajno poslužio softver Pegasus koji je zamišljen kao pomoćno sredstvo za razotkrivanje zločina, a ne za špijuniranje novinara.

OBZOR

hr-hr

2021-07-24T07:00:00.0000000Z

2021-07-24T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282170769175953

Vecernji List