Večernji list

Tomić ima recept za pobjedu protiv Gorice

Deficitarni smo na stoperskim pozicijama, a najbliži je da zaigra na toj poziciji Hrvoje Babec, kaže Kruno Rendulić

Prvi nedjeljni ogled 10. kola Prve HNL bit će onaj između Gorice i Rijeke u Velikoj Gorici. Nije se često događalo da Rijeka ulazi s optimizmom u dvoboj protiv Gorice, ali otkako je Goran Tomić na klupi momčadi s Kvarnera, to je postao običaj. Naime, od četiri riječka trenera koji su igrali protiv Gorice Tomić je uvjerljivo najbolji s tri pobjede u tri susreta. Kek je imao jednu pobjedu u dva susreta, Bišćan nijednu u tri susreta, a Rožman tek jednu u pet susreta. Gorica je Rijeci bila svojevrsna crna mačka, a novi strateg to je promijenio.

Nije to jedino što Rijeci ide u prilog jer Gorica uoči ovog ogleda muku muči s kadrovskim problemima. Nakon što su u Osijeku dramatično izgubili u posljednjim trenucima susreta, priznao je trener Kruno Rendulić, doživljen je težak psihološki udarac, a situaciji ne pomažu ni silne ozljede.

– Zbog kartona neće biti Jovičića, Krizmanića i Kalika. Neće moći igrati ni Steenvoorden, koji vuče ozljedu još iz Kupa. Deficitarni smo pogotovo na stoperskim pozicijama, a najbliži da na toj poziciji zaigra je Hrvoje Babec. Dobra vijest je što se Albi Doka oporavlja i bit će spreman za nedjelju. Imamo probleme koje ćemo nekako riješiti i nadam se da ćemo pružiti dobru igru i dobiti utakmicu – izjavio je Kruno Rendulić, čija je momčad ove sezone jednom poražena od Rijeke rezultatom 2:0.

Sport

hr-hr

2021-09-26T07:00:00.0000000Z

2021-09-26T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281736977602283

Vecernji List