Večernji list

Chelsea dominirao, ali na kraju jedva izvukao bod protiv Uniteda

Edi Džindo

Još jedna nogometna nedjelja na klupskoj razini donijela nam je velike derbije, neka iznenađenja, ali i ozljede koje nije lako gledati. Takva se dogodila jednom od najboljih krilnih napadača svijeta Neymaru u pobjedi PSG-a 3:1 kod St. Etiennea. Parižani unatoč punom plijenu neće biti sretni nakon ovog susreta jer bi mogli ostati bez jedne od svojih glavnih zvijezda poprilično dugo. Trenutak ozljede je izgledao zastrašujuće, Neymar je pokušao izbjeći klizeći start suparničkog igrača, ali je mu je u tom pokušaju izbjegavanja stao na nogu i stopalo mu se totalno izokrenulo. Brazilac je odmah napustio teren s bolnim grimasama, a i oglasio se javnosti nakon nesretne situacije.

Neymar: Ovo je dio života

”Oporavit ću se. Na žalost, ovakve teškoće su dio života sportaša. Sve što sada trebam napraviti je podići glavu i nastaviti dalje. Vratit ću se bolji i jači”, napisao je Brazilac na društvenim mrežama.

Što se tiče najboljih pojedinaca na utakmici, u njoj su briljirali Lionel Messi koji je upisao vrlo rijetko postignuće u nogometu s hat-trickom asistencija te kapetan i branič PSG-a Marquinhos koji je uspio postići dva pogotka.

Najveći derbi dana dogodio se na Otoku gdje su Chelsea i Manchester United u poprilično neobičnom susretu velikana podijelili bodove. Teško je uopće opisati koliko je Chelsea tijekom ovog susreta bio dominantan, a činjenica da Manchester United nije apsolutno nijednu priliku kreirao svojim djelima možda pomogne to dočarati. Nakon grede Rudigera, dva zicera Hudsona- Odoija i jednog Wernera Jorginho je lošim primanjem neobjašnjivo pomogao Jadonu Sanchu i gurnuo ga u stopostotnu šansu koju je ovaj u 50. minuti realizirao za vodstvo gostiju. Talijan se ipak iskupio za svoju grešku 19 minuta kasnije kad je s bijele točke pogodio za izjednačenje i konačni rezultat. Zanimljivo je za istaknuti da su utakmicu s klupe za pričuve počeli Romelu Lukaku s jedne te Cristiano Ronaldo s druge strane, iako nisu bili ozlijeđeni. Chelsea (30) je prvi na ljestvici Premier lige ispred Manchester Cityja (29) i Liverpoola (28), dok je Man. United na osmom mjestu s 12 bodova manje od lidera sa Stamford Bridgea.

Drugi poraz Milana u nizu

Veliko iznenađenje nogometnog vikenda dogodilo se na San Siru gdje je Milan, nakon niza od 12 uzastopnih pobjeda u prvih 12 kola, doživio drugi uzastopni poraz u Serie A. Rossonere je, nakon Fiorentine u prošlom kolu, porazila i momčad Sassuola, i to rezultatom 3:1, a najviše se u utakmici istaknula slaba partija stopera Piolijeve momčadi; Romagnoli je dobio crveni karton, a Kjaer je zabio autogol.

Napoli si nije dozvolio drugi uzastopni poraz već je svoj posao protiv Lazija dovršio već u prvih deset minuta vodstvom 2:0, da bi dovršili posao rezultatom 4:0 i konačno se odvojili od Milana na tri boda prednosti na vrhu Serie A.

Sport

hr-hr

2021-11-29T08:00:00.0000000Z

2021-11-29T08:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282050510339672

Vecernji List