Večernji list

Možemo! je ekstremna ljevica koja se skriva iza zastava duginih boja

Nakon izjave Nine Raspudića, Mostova zastupnika, kako fokus oporbe ne bi trebao biti na ideološkim pitanjima, nego na antikorupciji i rušenju HDZ-ove vlasti, potpredsjednik te stranke Nikola Grmoja gostovao je u Večernjakovu političkom intervjuu tjedna, pri čemu je uložio priličan napor kako bi poručio da u takvoj poslijeizbornoj kombinaciji ne vidi platformu Možemo!. Ekipu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića Grmoja je opisao kao ekstremnu ljevicu, koja se, umjesto da rješava komunalna pitanja, “skriva iza zastava duginih boja”.

- To je jedna opća nesposobnost – no na pitanje znači li to da bi Most odbio suradnju s Možemo! čak i kada bi to značilo da

HDZ ostaje na vlasti nije dao do kraja jednoznačan odgovor. – Oni na to nisu spremni. Čestitam kolegi Raspudiću što ih je istjerao na čistac – uporan je bio Grmoja.

Što se tiče ostalih stranaka ljevice, prije svega SDP-a, potpredsjednik Mosta kaže da će o svemu odlučivati neposredno uoči izbora, pri čemu će Most imati vlastite uvjete za suradnju. Jedini koji su mu apsolutno neprihvatljivi partneri za sastavljanje većine su, kaže, zastupnici nacionalnih manjina. Grmoja tumači da oni ne bi smjeli biti presudan faktor i na to, kaže, ne bi pristao čak ni kada bi to bilo uvjet za smjenu HDZ-a. Kazao je i što bi još njegovoj stranci bilo apsolutno neprihvatljivo.

– Ne bih dopustio da bilo tko mojoj djeci nameće ideje kakve gura zagrebačka vlast u gradu Zagrebu – rekao je potpredsjednik

• Mosta.

Grmoji su predstavnici nacionalnih manjina neprihvatljivi za sastavljanje većine

Aktualno

hr-hr

2022-05-26T07:00:00.0000000Z

2022-05-26T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281629603890779

Vecernji List