Večernji list

Sjeverodoneck na udaru, Rusi raketirali i Zaporižja

Grad Sjeverodoneck pod žestokim je udarima ruskih snaga, rekao je tamošnji guverner u srijedu kada su prvi put rakete ispaljene i na Zaporižja, javlja BBC.

”Grad se neprekidno razara”, rekao je za ukrajinsku televiziju Serhij Hajdaj, guverner Luhanska, regije u kojoj se nalazi Sjeverodoneck.

”Bacaju avionske bombe... koriste raketne sustave Grad i Smerch i topništvo”, naglasio je.

Guverner tvrdi da su se ruski vojnici približili dovoljno blizu da grad gađaju iz minobacača. Situacija u gradu je vrlo teška, rekao je i upozorio da su idući dani kritični. Hajdaj je u objavi na Telegramu u srijedu ujutro optužio ruske snage da ciljaju tvornicu Azot u kojoj se skrivaju civili. Ubijeno je šest osoba, a osam ranjeno, rekao je Hajdaj i dodao da se većina incidenata dogodila blizu skloništa.

Ukrajinske vlasti objavile su da su dva područja južnoga grada Zaporižja rano jutros pogođena ruskim projektilima. Jedna je osoba poginula, a tri su ranjene. Četiri projektila navodno su ispaljena poslije pet sati po lokalnom vremenu, a jedan projektil su presreli u prvom takvom napadu na grad. U napadu su oštećeni trgovački centar i najmanje 62 kuće, objavila je regionalna uprava. Ruska ofenziva uglavnom je usredotočena na istočnu Ukrajinu, ali ruske snage kontroliraju dio velike regije Zaporožja, uključujući i nuklearnu

• elektranu.

Aktualno

hr-hr

2022-05-26T07:00:00.0000000Z

2022-05-26T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281732683105883

Vecernji List