Večernji list

Osmero priznalo krivnju pa osuđeno na uvjetne kazne

Njih 10 uhićeno je lani u srpnju, u međuvremenu su optuženi, a za njih osam postupak je okončan i prije no što je suđenje počelo.

Jer na optužnom vijeću su priznali krivnju te su se nagodili s USKOK-om. Zauzvrat su osuđeni na uvjetne kazne, koje se kreću u rasponu od šest mjeseci do godinu dana zatvora, uz rok kušnje u rasponu od dvije do četiri godine.

Potvrđena je optužnica protiv preostale dvojice, Milivoja Kotrle i Darka Baruna, pa će tako od njih 10 na klupu zagrebačkog Županijskog suda u dogledno vrijeme sjesti samo njih dvojica. Osim ako se ne predomisle te se i oni odluče na nagodbu s USKOKom. Što bi, barem kada je Kotrla u pitanju, bilo i pomalo logično jer je nakon uhićenja lani od detaljno priznao sve za što ga USKOK tereti te je vrlo detaljno opisao kako je uzimao mito.

On je bio voditelj Odsjeka za izdavanje odobrenja, suglasnosti i mišljenja u Sektoru za promet Grada Zagreba, dok je Barun bio pomoćnik pročelnika za provedbu komunalnih aktivnosti mjesne samouprave u Gradskom uredu za mjesnu samoupravu Grada Zagreba. Ostali optuženici, a riječ je o poduzetnicima Jeleni Barišić, Ivanu Papiću, Krešimiru Huzjanu, Ivanu Rukavini, Zdravku Čabraji, Dubravku Milojeviću, Sanji Borisavljević i Goranu Miličiću, priznali su kako su Kotrli davali mito. U zamjenu za mito njegov im je ured davao razne suglasnosti koje su njihovim tvrtkama bile potrebne za poslovanje. Radilo se o mitu od nekoliko tisuća kuna do nekoliko tisuća eura.

Aktualno // 0-24

hr-hr

2022-05-26T07:00:00.0000000Z

2022-05-26T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281754157942363

Vecernji List