Večernji list

Djeca s velikim veseljem iščekuju svaki novi broj časopisa

Branimir Bradarić

HEP je i ove godine odlučio dati novac za nabavu dječjeg časopisa Radost učenicima nižih razreda nekih vukovarskih osnovnih škola. Među onima koji svakoga mjeseca dobivaju besplatno Radost tijekom cijele školske godine su i učenici Područne škole Lužac OŠ Dragutina Tadijanovića. Na pitanje koliko vole Radost, djeca su spremno odgovorila da jedva čekaju svaki novi broj i da im je Radost omiljeni dječji časopis. Svatko od njih posebno voli neki od sadržaja koje taj popularni dječji časopis nudi.

Omiljeni sadržaji

– Najviše volim priče Sanje Pilić. Njih uvijek prve pročitam. Kasnije pročitam i stripove, tekstove o planetima, životinjama i ostalo. Puno ima dobrih tekstova. Nekada Radost nosimo i u školu, a nekada je čitam kod kuće. Za domaću zadaću trebali smo i naučiti čitati neke tekstove iz Radosti – kaže Klara Došen, učenica trećeg razreda. Njezin prijatelj iz razreda Branimir Čevizović u svakom novom broju prvo uvijek pročita stripove. Sve ostalo kasnije dolazi na red.

– Stripove najviše volim i njih uvijek prve čitam. Sviđaju mi se i posteri pa ih čuvam. Kod kuće imam sve brojeve Radosti. Nekada nam učiteljica zada i da nešto naučimo čitati iz Radosti ili da časopis donesemo u školu. I moji prijatelji vole čitati Radost. Nekada je čitam i listam i kod kuće kada imam vremena – kaže nam Branimir.

U istom razredu su i učenici nižih razreda, prvoga i drugoga, koji također svakoga mjeseca dobivaju svoje primjerke Radosti.

– Jako mi se sviđa Radost, a stripovi su prvo što pročitam kada dobijem novi broj. Kasnije ih listam pa čitam ono što mi se sviđa. Volim pročitati i tekstove o životinjama, kao i rješavati zadatke u kojima se moraju pronaći razlike na fotografijama. I kod kuće čitam Radost. Imam sve brojeve – kaže Lana Varga, učenica drugog razreda.

Iako su tek naučili čitati, Radost svakoga mjeseca donacijom HEP-a dobivaju i učenici prvih razreda. Najviše vole čitati stripove, koji su im posebno zanimljivi, i gledati fotografije.

Stripovi na prvom mjestu

– Uvijek prvo pročitam strip, a onda dalje listam i gledam što mi se sviđa. Ima puno lijepih fotografija. Sviđaju mi se i radovi drugih učenika – kaže Lura Lampert, učenica prvog razreda. Slično razmišlja i prvašić Andrej Kljajić, kojemu su stripovi na prvome mjestu kada dođe novi broj Radosti.

– Kasnije prelistam sve, ali najprije uvijek pročitam stripove. Oni mi se najviše sviđaju. Volim sve stripove. Volim i tekstove o životinjama – kaže nam Andrej spremno pokazujući što sve voli čitati i koje stripove posebno voli. •

Aktualno // 0-24

hr-hr

2022-05-26T07:00:00.0000000Z

2022-05-26T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281779927746139

Vecernji List