Večernji list

Najbolji filmovi na zagorske brege dolaze 20. put

Dvadeseti Tabor Film Festival održat će se od 7. do 10. srpnja, a uz glavni natjecateljski filmski program organizatori su i ove godine pripremili mnogo popratnih programa za ljubitelje filma i glazbe.

Jedan od zaštitnih znakova Tabora svakako je program Noć žive publike, omiljen posjetiteljima upravo stoga što nudi izbor neobičnih, humorističnih i začudnih filmova koji se gledaju na posve nekonvencionalan način, uz glasno odobravanje ili negiranje iz publike, koju na svojstven način animira i voditelj. Ove će se godine u ulozi voditelja Noći žive publike naći Matija Šakoronja, mladi glumac, član ansambla Satiričnog kazališta Kerempuh, kojeg osim iz filmova i serija šira javnost poznaje i po glumačkoj inkarnaciji Dudeka iz “Gruntovčana”, hit-predstave tog kazališta. Porijeklom iz Oroslavja, Šakoronja će kao autohtoni Zagorac znati pogoditi žicu domaćoj publici.

Drugi Zagorac koji će na festivalu braniti boje toga kraja, i to u programu Zagorski specijal, posvećenom otkrivanju veza između Hrvatskog zagorja i filmske umjetnosti, filmski je entuzijast Ivan Prežigalo, čiji će autorski rad biti predstavljen dvama filmovima: komedijom “Sjaj i bijeda nedjelje” koja je dobila nagradu za najbolji strani film na smotri amaterskih filmova u SAD-u, te “Lovcem”, posveti najstarijem lovcu iz topličkog kraja. I to je tek dio programa, koji se cijeli nalazi na: www. taborfilmfestival.com.

Kultura

hr-hr

2022-06-30T07:00:00.0000000Z

2022-06-30T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282076280559764

Vecernji List