Večernji list

Beyoncé najavila novi album i povratak na scenu nakon šest godina

Karla Firšt Glazbena pauza

Glazbena diva Beyoncé nakon šest godina vraća se na scenu novim studijskim albumom. Povratak je najavila u svom stilu, jednostavnom objavom na društvenim mrežama, a zasad je poznato jako malo detalja.

Album “Renaissance” izlazi 29. srpnja, a na njemu će se naći plesne i country pjesme na kojima je surađivala s Ryanom Tedderom i Raphaelom Saadiqom koji iza sebe imaju suradnje s glazbenim zvijezdama poput Adele, Johna Legenda i Taylor Swift. Na službenoj stranici tako stoji: “Prvi čin... renesansa” pa se nagađa da je riječ o albumu koji će imati nekoliko segmenata. Iako je u posljednjih nekoliko godina bila “na pauzi”, Beyoncé nije bila besposlena. Surađivala je sa suprugom Jay-Z-jem na album “Everything is Love”, a 2019. godine objavila je live album “Homecoming” na kojem je i njezina legendarna izvedba s Coachelle koja se smatra jednim od najbo

Glazbena diva povratak je najavila u svom stilu, jednostavnom objavom na društvenim mrežama, a zasad je poznato jako malo detalja o albumu ljih festivalskih nastupa ikada. Za pjesmu “Black Parade” koja se našla u filmu “Kralj lavova” osvojila je nagradu Grammy, dok je singl “Be Alive” bio službeni soundtrack filma “Kralj Richard”.

Njezin sedmi album nasljeđuje “Lemonade” iz 2016. godine, koji je nanizao pohvale i publike i kritike, a za njega je osvojila i Grammy u kategoriji najboljeg albuma suvremene urbane glazbe.

Budući da informacije cure na kapaljku, obožavatelji su jedva dočekali i njezinu novu naslovnicu za britansko izdanje magazina Vogue koju je snimio Rafael Pavarotti, a koja je dostojna glazbene dive i velikog povratka na glazbenu scenu. Editorijal nazvan modna fantazija pokazuje Beyoncé kao “glazbenu kraljicu”, a urednik britanskog Voguea Edward Enninful koji jedini ima poneku informaciju o novom albumu posvetio joj je moćan tekst.

Doživjela je renesansu

”To je glazba koju volim iz dubine svog srca. Glazba koja te podiže, potiče te da razmišljaš, glazba koja će mnoge ujediniti na plesnom podiju, glazba koja će vas pogoditi u dušu”, piše u objavi. Beyoncé je već prošle godine objavila da radi na novim pjesmama te kako je tijekom “pauze” doživjela svojevrsnu renesansu. Otkrila je i da je mnogo sati provela u studiju kako bi pronašla savršen zvuk, ritam i tonove koje želi u novim pjesmama i rekla da ne postoji bolji osjećaj nego provoditi vrijeme stvarajući novu glazbu.

Scena

hr-hr

2022-06-30T07:00:00.0000000Z

2022-06-30T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282149295003796

Vecernji List