Večernji list

Francuskinja Cornet: I na Roland Garrosu bilo je korone, ali smo šutjeli

Katarina Kušec

Fokus s tenisa i igre ove je godine na Wimbledonu prebačen na koronavirus.

Nakon što su svoje nastupe zbog zaraze morali otkazati hrvatski tenisač Marin Čilić i Talijan Matteo Berrettini, o koronavirusu se oglasila francuska tenisačica Alize Cornet.

Ona je u prvom kolu pobijedila Juliju Putincevu pa je na konferenciji za medije nakon meča govorila o virusu koji je probleme zadavao svima i na Roland Garrosu, iako se o tome naveliko šutjelo.

Epidemija među igračicama

– Na Roland Garrosu bila je prava epidemija korone među igračicama, ali nitko nije razgovarao o tome – prenosi njezinu izjavu L’Equipe.

Cornet je otkrila kako su se ponašale tenisačice da se ne bi otkrilo da su zaražene, ali i kako su pokušale ne širiti zarazu.

– Svi su u svlačionicama imali koronu, ali nismo ništa rekli... Barbora Krejčikova povukla se kad je objavila da je zaražena, ali zapravo su svi u svlačionici bili bolesni u nekom trenutku. Svi smo imali simptome, osjećaj grebanja u grlu, temperaturu... Igrali smo dalje kao da je sve normalno. Sigurna sam da je bilo puno zaraženih, ali prešutan je dogovor bio da nitko ne ide u medije s tim.

Mnogo se posljednjih dana zbog ove teme razglabalo i o Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu s obzirom na to da su se družili sa zaraženima – Čilićem i Berrettinijem.

No sa srpskim je tenisačem, izgleda, sve u redu jer u drugom je kolu Wimbledona, nakon nešto više od dva sata igre, pobijedio Australca Thanasija Kokkinakisa sa 6:1, 6:4, 6:2.

Što se pak Rafaela Nadala tiče, on bi danas trebao igrati protiv Ricardasa Berankisa.

Martić protiv Kucove

Kada je riječ o Hrvatima, u pojedinačnoj muškoj konkurenciji nemamo predstavnika, a među tenisačicama jedino se Petra Martić plasirala u drugo kolo ovog Grand Slam turnira.

Ona je u prvom kolu pobijedila Amerikanku Shelby Rogers sa 6:2, 7:6(5).

U drugom kolu Martić bi danas trebala igrati protiv Kristine Kucove iz Slovačke, inače 91. tenisačice svijeta, s kojom je do sada igrala tri puta i samo ju je jednom pobijedila, 2010. godine.

Ranije je Janna Fett u provom kolu ispala od prve tenisačice svijeta Ige Swiatek. Ništa bolje nije prošla ni Donna Vekić (82. na WTA listi), čiji je meč bio odgođen s utorka na srijedu. Ona je izgubila od Jessice Pegule. Amerikanka, inače 9. igračica svijeta, svladala ju je nakon sat i pol igre sa 6:3, 7:6(2).

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić sjajno su krenuli u obranu naslova pobjednika u Wimbledonu. Za samo sat i devet minuta igre u prvom su kolu parova nadigrali Francuza Benoita Pairea i Španjolca Alberta Ramosa sa 6:4, 6:1, 6:1.

Sport

hr-hr

2022-06-30T07:00:00.0000000Z

2022-06-30T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282248079251604

Vecernji List