Večernji list

Ćato okružena sportašima, Varga obožava pijesak

Nastavljamo s predstavljanjem finalistica izbora Miss sporta Hrvatske, koji će se održati idući četvrtak, 7. srpnja u hotelu Panorama u Prelogu. Ove godine izbor slavi 30 godina postojanja i to je najdugovječniji izbor ljepote u Hrvatskoj. Naime, Miss sporta Hrvatske organiziran je nekoliko mjeseci prije prvog izbora Miss Hrvatske.

Mirjam Varga dolazi iz Pribislavca, mjesta pokraj Čakovca. Ima 19 godina i studentica je prve godine predškolskog odgoja. Odbojkom se bavi od drugog razreda osnovne škole, no ljubav prema odbojci na pijesku prevagnula je u odnosu na dvoransku odbojku. Igra za KOP Čakovec, a 2020. godine osvojila je Kup Hrvatske na pijesku. U slobodno vrijeme odlazi u teretanu, igra tenis te se voli družiti i zabavljati s prijateljima. Omiljeni dio godine joj je ljeto jer tijekom ljetnih mjeseci igra odbojku na pijesku po Jadranu.

Matea Sertić ima 18 godina i dolazi iz Zagreba. Bavi se sinkroniziranim klizanjem u klubu Zagrebačke pahuljice već 12 godina i natjecala se kao članica hrvatske seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Hamiltonu. Završila je gimnaziju te se ovog ljeta upisuje na fakultet. Smatra se ambicioznom i upornom osobom. Brojna sportska putovanja u njoj su pobudila ljubav prema takvom načinu života te se veseli svakom odlasku u prirodu ili grad.

Matea Ćato dolazi iz Slavonskog Broda, ima 21 godinu. Potječe iz sportske obitelji, bratić je košarkaš i reprezentativac, brat trenira nogomet, a ujak je bio nogometni vratar. Odbojkom se bavi od 1. razreda osnovne škole, igra za OK Đakovo. Ujedno je fitness-trenerica te studira na Pravnom fakultetu u Osijeku. U slobodno vrijeme, uz vježbanje, voli se rolati, šetati, voziti bicikl, pročitati dobru knjigu, putovati i družiti se s prijateljima.

Sport

hr-hr

2022-06-30T07:00:00.0000000Z

2022-06-30T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282282438989972

Vecernji List