Večernji list

Split i Kaštela spojit će se mostom dugim 1,5 km

Akademik Ante Mihanović: Kaštelani će preko mosta stizati u centar Splita za manje od pet minuta, izbjeći će se strahovite gužve...

Juraj Filipović

Hrvatske ceste do kraja godine raspisat će natječaj za tehničko i oblikovno rješenje mosta preko Kaštelanskog zaljeva koji je Vlada označila strateškim projektom. Most će spajati Split i Kaštela te biti najbrža veza drugog po veličini grada u Hrvatskoj s autocestom.

U Hrvatskim cestama potvrdili su nam da će most biti dugačak kilometar i pol te visok od 50 do 55 metara, gotovo kao Pelješki most.

Završetak do 2027.

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić kazao je da će natječaj za izvođača radova biti proveden iduće godine, a tada će javnosti biti predstavljen i izgled novog mosta.

- Prema prometnim studijama iz sedamdesetih, most preko Kaštelanskog zaljeva smatran je najkvalitetnijim rješenjem te je on početak renesanse splitske aglomeracije uzmemo li u obzir već aktivne projekte poput gradnje rampe prema Mravincima u Solinu, mosta preko Cetine u Omišu te najavljene gradnje nove brze ceste prema Omišu. U cijeli proces ući ćemo s dokazanim prometnim i građevinskim stručnjacima iz Splita i okolice. Cilj je u ovoj fazi izabrati konstrukcijski najkvalitetnije i dizajnom najljepše rješenje kako bi Split bio na najsuvremeniji način povezan u cjelinu od Trogira do Omiša kaže Škorić.

O cijeni projekta Škorić nije htio govoriti, ali pretpostavlja se da bi iznos mogao premašiti dvije milijarde kuna.

- Gradit će se u fazama, a očekivani završetak projekta je kraj 2027. - rekao je Škorić i dodao da je primarni motiv gradnje brži dolazak do središta Splita.

Na most će se stizati tunelom Kozjak dugim oko dva kilometra od čvora Vučevice na autocesti A1 te novom prometnicom koja također treba biti sagrađena.

- Dio od Vučevice do Kaštela financirat će Hrvatske ceste, uključujući probijanje tunela kroz Kozjak, a za taj dio investicije već je pokrenuta javna nabava za izvođenje radova - kaže Škorić.

Kad je riječ o tunelu Kozjak, to će biti poseban projekt nazvan “Novi ulaz u Split”. Time bi Split dobio drugi izlaz na autocestu, a putovanje iz smjera Zagreba bi se zbog tunela i mosta skratilo za oko 30 kilometara.

Jedan od najcjenjenijih domaćih stručnjaka, akademik Ante Mihanović sa splitskog Građevinskog fakulteta, pozdravio je gradnju mosta preko Kaštelanskog zaljeva.

- To je nakon Pelješkog mosta nesumnjivo najvažniji strateški projekt u Hrvatskoj. Svojom veličinom i ulogom napravit će od Splita pravu mediteransku metropolu. Istina, svemu se tome trebalo prionuti puno prije, ali bolje ikad nego nikad kaže Mihanović te ističe da nije riječ samo o skraćivanju puta od Splita do Zagreba, nego i o tome da će most ponajprije rasteretiti promet u drugom po veličini hrvatskom gradu.

- Kaštelani će preko mosta moći stizati u centar Splita za manje od pet minuta te će potpuno izbjeći strahovite gužve i prometni kolaps u tom dijelu grada kakav bude od svibnja do listopada. Osim toga, promet iz smjera Trogira prema Splitu također će se rasteretiti jer će dio vozača ići mostom, a dio postojećom magistralom preko Solina do Splita - kaže Mihanović.

Akademik kaže da su uvjeti za gradnju na tom području vrlo povoljni.

- Ondje je more plitko pa gradnja neće iziskivati dodatne troškove. Ali most će visinom morati biti u rangu Pelješkoga mosta, ako ne i viši, zbog mogućnosti prolaska i manevriranja velikih brodova koji uplovljavaju u splitsku Sjevernu luku kraj Brodosplita - zaključuje.

Mihanović smatra da će Split unatoč mostu infrastrukturno i dalje zaostajati za Rijekom, koja je zbog svoje geografske važnosti prije riješila takve projekte, a Split je stagnirao zbog nestabilnih gradskih vlasti i političkih blokada. Kaže da će Split potpuno dobiti vizuru metropole kad se dovrši rampa u Mravincima koja će brzom cestom povezati Solin i TTTS kod Stobreča, kad se napravi nova cesta prema Omišu te se Trajektna luka preseli iz središta grada na Orišac pokraj Duilova nedaleko od Stobreča.

Hrvatske ceste do kraja godine raspisat će natječaj za tehničko i oblikovno rješenje novog mosta

Kraj gužvama

Podsjetimo, cestu Split - Omiš Hrvatske ceste označile su prioritetnim projektom. Ljetne gužve na tom dijelu Jadranske magistrale doista su nesnosne, a Škorić tvrdi da će gradnja početi uskoro.

Komentirao je to i akademik Mihanović.

- Nova cesta spojit će se na splitske žile kucavice poput Poljičke, Vukovarske i Domovinskog rata te će ići na oko 200 metara nadmorske visine uz brdo Perun iznad Podstrane i ostalih naselja i sezati sve do Duća pokraj Omiša gdje će biti potrebno probiti tunel. Urbanizam je riješen, a dokumentacija je u pripremi. Ta cesta spojit će se na spektakularni most koji se trenutačno gradi preko Cetine i spaja dva obronka Mosora na oko 150 metara nadmorske visine - zaključio je Mihanović.

• on neće biti namijenjen samo učenicima nego i mjesto cjeloživotnog obrazovanja za one koji se žele prekvalificirati ili usavršavati – rekao je Fuchs.

Županica Jozić istaknula je kako izgradnja regionalnog centra kompetentnosti predstavlja veliko ulaganje u srednjoškolsko obrazovanje i poljoprivredu, i to poljoprivredu 21. stoljeća, koja će biti konkurentna europskoj i svjetskoj.

– Regionalni centar bit će mjesto izvrsnosti u kojem će se provoditi programi redovitog strukovnog usavršavanja i stručnog osposobljavanja na inovativnim modelima učenja – rekla je Jozić.

Naslovna Strana

hr-hr

2022-09-28T07:00:00.0000000Z

2022-09-28T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281689733687325

Vecernji List