Večernji list

Ljudima je potrebna motivacija da teže izvrsnosti

Mateja Šobak, Elvis Sprečić

Važno je i poticajno isticati uspješne gospodarske poduhvate, odati priznanje gospodarstvenicima koji su se istaknuli svojim postignućima

U organizaciji ovogodišnjeg izbora za gospodarstvenika i gospodarski događaj pomogli su nam naši odani partneri - ugledne domaće kompanije čije poslovanje uvelike nosi hrvatsko gospodarstvo i etablira hrvatsko ime na tržištima izvan granica. Zahvalni smo im kao i renomiranom zagrebačkom hotelu Esplanade domaćinu svečanosti dodjele nagrada koju je svojim muziciranjem oplemenila i svjetski poznata čelistica Ana Rucner.

Evo što o značaju projekta Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista kažu neki od naših partnera.

AGRAM:JE VAŽNO IZVRSNOST POTICATI I NJOJ TEŽITI

Agram oduvijek njeguje izvrsnost, i u svojem poslu želi biti najbolji, kao i biti u društvu s najboljima iz drugih gospodarskih područja. Kao primjer drugima, važno je i poticajno isticati uspješne gospodarske poduhvate, odati priznanje gospodarstvenicima koji su se istaknuli svojim postignućima. Time ne samo da se nagrađuju uspješni pojedinci nego se i druge poziva i motivira da u svom poslu budu bolji, da teže izvrsnosti. Takva nastojanja uvijek treba podržavati. Jer, tko se ne razvija taj ne samo da stagnira nego zaostaje, malo po malo gubi konkurentsku sposobnost te u konačnici sigurno propada. Kao pojedinci, tvrtke, ustanove i čitavo društvo opstajemo, zadržavamo i nastojimo poboljšati svoj položaj na tržištu odnosno svoj položaj u društvu drugih država i naroda tako da se stalno unaprjeđujemo, inoviramo i rastemo. To je životna formula, samo tako se napreduje, sve drugo je regresija i zaostajanje. Sve skupa to je jasan razlog da se ističu pozitivni i uspješni pojedinci poduzetnici, tvrtke i gospodarski događaji.

Uz općepoznatu društvenu ulogu osiguranja kao djelatnosti koja pojedince, tvrtke, ustanove i zajednicu štiti od šokova šteta prouzročenih nesretnim događajima, u čemu zajedno s drugim osiguravajućim društvima sudjeluju i društva u sklopu Agram Europskog Gospodarskog udruženja, upravo Agram gospodarstvo potiče i svojim ulaganjima, zapošljavanjem i društveno odgovornim poslovanjem. Nakon ispunjenja zakonom propisanih obveza i obveza prema osiguranicima, dio uprihođenih sredstava Agram izdvaja u zajednicu u kojoj te prihode i ostvaruje, pomaže socijalno osjetljivim skupinama, kulturnim i odgojno-obrazovnim ustanovama. Nije nevažno ni zapošljavanje, no da bi se zapošljavali novi djelatnici, stalno se mora širiti posao i mora se napredovati na tržištu. Konačno, ulaganja su najveći i najbolji poticaj svakom gospodarstvu pa tako i hrvatskom. Ulagati mogu samo uspješne i profitabilne firme. A uspjeh se postiže prvenstveno tako da se sva ostvarena dobit dalje ulaže u širenje poslovanja, na čemu se dosadašnja povijest Agrama upravo i temelji.

A1 PODATKOVNI CENTAR DOBIO PRESTIŽNI CERTIFIKAT ZA SIGURNOST KARTIČNOG POSLOVANJA

Godinu dana nakon izgradnje, A1 podatkovni centar dobio je prestižni certifikat za sigurnost – PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Riječ je o globalno prihvaćenom skupu pravila i postupaka namijenjenim optimiziranju sigurnosti transakcija kreditnim i debitnim karticama te zaštiti vlasnika kartica od zlouporabe njihovih osobnih podataka. PCI DSS zajednički su 2004. godine stvorile četiri velike kompanije za kreditne kartice: Visa, MasterCard, Discover i American Express, a od sada ga ima i A1 podatkovni centar u Zagrebu.

Dobivanjem ovog certifikata A1 podatkovni centar postaje PCI (Payment Card Industry) usklađeni pružatelj usluga. To znači da

U osnovi ovog izbora je odavanje priznanja onim kompanijama, procesima i osobama koje mijenjaju Hrvatsku nabolje

u njemu druge kompanije i financijske institucije na siguran način mogu obrađivati i pohranjivati platne transakcije vlasnika kartica. Proces certificiranja provela je londonska konzultantska kompanija OBS Global, međunarodno kvalificirani revizor za sigurnost PCI standarda. Prilikom pregleda utvrđivalo se zadovoljava li sigurnost i zaštita opreme najviše standarde te je li pod stalnim i strogim nadzorom (videonadzor, senzori pokreta, dvofaktorska autentikacija i brojni drugi sigurnosni sustavi). “Financijska industrija zahtjeva najviše standarde sigurnosti i zahvaljujući novom certifikatu, A1 poslovni korisnici imaju na raspolaganju usluge najviše razine kvalitete u ovom području. Uz postojeće usluge poput kolokacije, Virtualne infrastrukture (Iaas), Disaster Recovery as a Service (DRaaS), Backup as a Service (BaaS) i Exoscalea, korisnicima podatkovnog centra pouzdan smo digitalni partner za sve sigurnosne izazove u dinamičnom svijetu financija. Ovo nam priznanje puno znači jer je uključivalo vrlo detaljan pregled svih poslovnih sustava i infrastrukture A1 podatkovnog centra, koji su tijekom testiranja dokazali da zadovoljavaju najviše kriterije”, izjavio je Daniel Šimić, glavni direktor za poslovne korisnike u A1 Hrvatska.

Krajem 2020. počela je izgradnja A1 podatkovnog centra, a dovršen je godinu dana kasnije. Jedini je u Hrvatskoj iz temelja izgrađen prema Tier III kriterijima UpTime instituta, svjetskog lidera u standardizaciji performansi digitalne infrastrukture.

HŽ INFRASTRUKTURA PROVODI 25 VELIKIH PROJEKATA

HŽ Infrastruktura i ove godine s radošću podržava projekt Gospodarstvenika godine koji potiče i ističe pozitivne primjere kao što su izvrsnost u poslovanju, izvozni uspjeh, uspješni investicijski projekti, izvrsni poslovni rezultati, a samim time i otvaranje novih radnih mjesta.

Priznanje najuspješnijima, najpoduzetnijima i najjačim gospodarstvenicima i događajima u Hrvatskoj, a čije poslovanje ili utjecaj neminovno utječu i na gospodarska kretanja u zemlji te mijenjaju gospodarsko i društveno okružje nabolje, zasigurno će u današnjim izazovnim i dinamičnim vremenima biti dobra motivacija za nove poslovne uzlete.

Činjenica da HŽ Infrastruktura trenutačno paralelno provodi

Biznis

hr-hr

2022-12-07T08:00:00.0000000Z

2022-12-07T08:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281749863387279

Vecernji List