Večernji list

tjedni pregled

Čovjek nas uvede u eurozonu i Schengen, a novinarsku stoku, pogotovo udbaše i antihrvate u njihovim redovima zanima tko je AP, kome pogoduju Zoltan i Marko! Pa koga to zanima!

Subota 28. 1. 2023.

Topla ljudska priča iz Ukrajine! Kamion se, kažu novinski izvjestitelji, pojavio na granici s Ukrajinom negdje oko ponoći. Kada im je vozačica, inače hrvatska državljanka, rekla da vozi oružje za pomoć napaćenom narodu koji se goloruk brani od velikoruske agresije, puštena je uz počasni plotun i dobila pratnju do velikog skladišta u Lavovu. Međutim, kada su dvojica momaka podigla ceradu i u pažljivo naslaganim roza kutijama otkrila odjevne predmete, pozvana je i civilna i vojna policija, a vozačica je privedena. U daljnjem tijeku istrage ustanovljeno je da je riječ o A. V. (61), inače organima gonjenja poznatoj kao Winnetou i da se u kutijama nalaze njezini brojni odjevni predmeti s leopardovim uzorkom. Rekla je da je negdje čula da Ukrajini trebaju leopardi pa je napravila koliko može. Ukrajinci su se na sve to smekšali i pustili je kući.

Nedjelja 29. 1. 2023.

Više puta svjedočili smo herojskim naporima pripadnika Gorske službe spašavanja, koji su spasili tisuće života diljem Hrvatske, međutim, ovo što su napravili trojici maltene dječaka na Platku, koji su skupa sa svojim BMW-om lutali planinom i tražili pomoć na noge je diglo cijelu Rijeku. Odbiti pružiti ruku milosrđa djeci koja su, noseći pomoć potrebitima na snijegom pokrivenoj planini, malo zalutala i zastala poput Lovrakova vlaka u snijegu, pa se nevino poigrala oprobavši fantastične performanse bavarskog stroja u snježnim uvjetima, djeci koja marljivo uče, redovno treniraju i koja u svojim župama i stranačkim podružnicama HDZ-a aktivno sudjeluju na radost šire društvene zajednice, odbiti im pomoć i onako ih ostaviti same i preplašene, GSS-ovcima ne služi na čast.. I kada su se preplašeni mladići i rukama i šakama i kolcima i lancima i bokserima u glavu pokušavali spasiti, pri tome potpuno slučajno ekstremitetima pronašli pleksuse, torakse i glave gorskih spasitelja, prouzročivši manju štetu na njihovim organizmima, krenulo je kmečanje i medijski pritisak. Ako je i od GSS-a, previše je!

Ponedjeljak 30. 1. 2023.

Očevici kažu da je Aco Srbin taman uzeo nalivpero da potpiše potpunu kapitulaciju u srpskoj južnoj pokrajini, međunarodnoj javnosti malo poznatijoj kao Kosovo, kada je stigla vijest iz Sjeverne Mitrovice da je narod izašao na ulice i da ljudi urlaju: “Zorane, Srbine!” Odjednom, vijesti o događanju naroda, počele su stizati iz Kuršumlije, Pirota, Bačke Topole, Svrljiga, Leskovca, ali i Niša, Kragujevca i Čačka. Kada je Aca Srbin čuo da se pripadnici svih srbijanskih stališa okupljaju i na Terazijama i da nose slike Zorana Milanovića, pao je u nesvjesticu. Kada se povratio, objasnili su mu da je Zoka skočio na bajonet za Kosovo i izjavilo da je oteto Srbiji iz njedara. Aco Srbin je na to dobio nervni slom pa su ga premijerka Ana i Vulin ubacili na zadnje sjedište službene Lade i odveli u Specijalnu bolnicu za psihijatriju “Dr. Laza Lazarević”, gdje je ostavljen na specijalnom promatranju.

Utorak 31. 1. 2023.

Zagrebačka policija šturo je izvijestila o incidentu koji se dogodio danas u restoranu Tač u Zagrebu u kojemu je Zoka zatvoren od jučer i iz kojeg odjekuju zvuci gusala i pjesma “Oteto Kosovo” malo poznatog vokalnog soliste Uglješe Veličkovića. Navodni incident izazvao je službeni paun u pratnji predsjednika, koji je oštrim kljunom ozlijedio gležanj poznatog novinara N1 televizije i kolumnista naše tiskovine Ivana Hrstića kada je Ivan pokušao ući u restoran u kojem se baš u trenutku dodjele Autonomnopokrajinskog ordena s likom Miloša Obilića našem Zoki. I baš u tom trenutku velikog ganuća, kada je Uglješa guslao i pjevao o Kosovu, najljućoj rani srpskog svijeta, na vrata je zakucao Hrstić pa ga je paun u pratnji predsjednika neutralizirao kljunom. Nesretnom novinaru odmah je pružena pomoć i ponuđena okrepa koju je odbio. Paun je udaljen s dužnosti, a poslove osiguranja i čišćenja preuzeo je Peđa Grbin.

Srijeda 1. 2. 2023.

Eksperti njemačkog Zavoda za zapošljavanje došli su u Zagreb, gdje im je mladi inovator Marko Milić u zgradi Vlade RH predstavio svoju aplikaciju za mobitele. Naime, na brdovitom Balkanu i u našoj Hrvatskoj koja je u njega blago umočena odavno se uočio problem koji kod zapošljavanja imaju mnogi građani. Uočilo se da to što imate sve potrebne kvalifikacije ponekad jednostavno nije dovoljno, ni da se sami zaposlite, niti da u državnu tvrtku zaposlite bilo koga, pa ni, na primjer, najboljeg frenda Niku. Nakon Markova otkrića takvi bi problemi mogli postati prošlost. Njegovu aplikaciju može aktivirati bilo koji punoljetni građanin, ako je član vladajuće stranke, a funkcionira tako da se nakon natječaja u državnoj tvrtki blago palcem na ekranu mobitela aktivira aplikacija i da se obavi tzv. “poziv koji mijenja sve”. Oduševljenim Nijemcima pohvalio se da je cijeli sustav najprije testirao na sebi i da je nakon jednog blagog pritiska palca na mobitel njegov frend Niko dobio posao na određeno u Hrvatskim šumama.

Četvrtak 2. 2. 2023.

Hrvatska policija evakuirala je zgradu Vlade jer je javljeno da je Plenki tempirana bomba i da bi mogao eksplodirati. Uočeno je to na konferenciji za novinare gdje je zamalo eksplodirao na pitanje o milijuntoj aferi vezanoj za njegove najbliže suradnike. Kako i ne bi! Čovjek nas uvede u eurozonu, Schengen, obnova nakon potresa se zahuktava, inflacija navodno pada, a novinarsku stoku, pogotovo udbaše i antihrvate u njihovim redovima zanima tko je AP, koliko je Gabika jamila na softveru, kako je Josipa drmala državnom administracijom, kome pogoduju Zoltan i Marko! Pa koga to zanima! Što se ne bave poglavicom Zokom koji svoje moćne ovlasti koristi kako bi naštetio Hrvatskoj, nego ih zanima način na koji se uz klijentelizam, mito i korupciju rastače ova zemlja. Dokle, bando!

Petak 3. 2. 2023.

Lijepa svečanost u Mostaru, gdje je ugledni sportski radnik, mecena siromašnih, ali isplativih nogoloptača, ali i nogometnih i inih sudaca, poglavito osječkih, reformator hrvatskog pravosuđa, filozof i skori mladoženja Zdravko Mamić dodijelio posebne nagrade svojim najvećim prijateljima.

Zanimljivo je da je dodjela nagrada održana u potpuno praznom HNK u Mostaru, nikoga nije bilo u gledalištu, a nije došao nitko ni od laureata. Ipak, Zdravko je svečanost održao. Tako će Maminjovu posebnu nagradu, kada ga uhvati, dobiti Krešo Antolić, ali i Ozren Naglić kada mu padne šaka. Prisutna dva novinara iznenadio je specijalni Grand prix, koji je vještim pokušajem pretrčavanjem u protivnički tabor u sučevom vremenu osvojio Zdravkov pajdo Damir Zorić, koji je danas izjavio da osuđena osoba ne može upravljati klubom. “Stići će te moja ruka s Rolexom i u Srbiji, dragi Damire”, poručio je dobitniku Grand prixa popularni Zdravkec, nakon čega se našalio rekavši da odustaje od igranja generatorima istosmjerne električne struje koji rade po načelu elektromagnetske indukcije.

Aktualno

hr-hr

2023-02-05T08:00:00.0000000Z

2023-02-05T08:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281676849061796

Vecernji List