Večernji list

Singapurac tužio ženu zato što je, umjesto veze, htjela da budu prijatelji

Problemi u njihovu odnosu počeli su 2020. kada su postali neusklađeni oko toga kako vide svoj odnos

Piše Branimir Bradarić

U današnjem svijetu postalo je normalno da se podižu tužbe za sve i svašta te su mnoge više nego bizarne. Tome nizu pridružio se i K Kawshigan, muškarac iz Singapura, koji je podnio sudsku tužbu protiv žene od koje traži tri milijuna singapurskih dolara (oko dva milijuna eura) zato što je rekla da ga doživljava samo kao prijatelja, a ne kao partnera. Kawshigan u optužnici tvrdi da mu je ona time prouzročila traumu, naštetila njegovoj “zvjezdanoj reputaciji”, ali i da ga je oklevetala te se prema njemu nemarno ponašala. U tužbi ovaj “oklevetani” Singapurac tvrdi da mu novac treba za program rehabilitacije i terapiju za prevladavanje pretrpljene traume. Sudski postupak održat će se u četvrtak 9. veljače.

Međutim, to nije jedina tužba koju je protiv ove žene podigao Kawshigan. I prekršajnom sudu podnio je tužbu u kojoj tvrdi da je ona prekršila sporazum o poboljšanju njihove veze, no sud ju odbacio uz tvrdnju da je očigledno neosnovan. U presudi suda, koju su pozdravili i aktivisti za ravnopravnost spolova, stoji da su njegove tvrdnje zloupotreba postupka te navode da je Kawshigan imao skriveni motiv uznemiravanja i ugnjetavanja optuženice.

Inače, Kawshigan i tužena žena upoznali su se 2016. godine, a problemi u njihovu odnosu počeli su se javljati tijekom 2020. godine kada su se, kako stoji u optužnici, njihova viđenja o tome kako vide svoj odnos počela razilaziti. Kako se navodi, iako su bili samo prijatelji, Kawshigan je tuženu smatrao svojom “najbližom prijateljicom”. Ona je pak tražila da se njihove interakcije smanje, naglasila potrebu za uspostavljanjem granica u odnosu te ga pozvala da bude samostalan. To je pak izazvalo nezadovoljstvo kod Kawshigana koji je smatrao da bi to bio korak unazad u njihovu odnosu. O odnosu dvoje “prijatelja” govori i to da je optužena žena, kako stoji u presudi, 18 mjeseci sudjelovala partnerskom savjetovanju nakon što joj je Kawshigan zaprijetio tužbom jer je pretrpio emocionalnu traumu nakon što je shvatio da ga ona smatra samo prijateljem.

Sport

hr-hr

2023-02-05T08:00:00.0000000Z

2023-02-05T08:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281883007492004

Vecernji List