Večernji list

Za novu kosilicu Grad Bjelovar dao 20.000 eura

manja sajma – sajam hortikulture HOROP te sajam građevine i komunalne tehnologije GRO-KOB. Među najvećim sajamskim atrakcijama u Gudovcu bili su najskuplji izložbeni primjerak, traktor marke Fendt, čija je cijena, ovisno o opremi, od 450.000 do 480.000 eura, te kombajn marke Massey Ferguson, koji košta više od 200 tisuća eura, ispred kojeg je pozirala atraktivna hostesa Ivana s natpisom ŠČ na stražnjici.

– Proljetni sajam pokrenut je s ciljem da posjetiteljima pružimo sve potrebno za proljetnu sjetvu. Rasli smo iz godine u godinu i sada možemo reći da je on po broju posjetitelja i popunjenosti izložbenog prostora prestigao Jesenski sajam – rekao je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj istaknuvši kako se ove godine sajam prostire na 10 hektara. Sav je izložbeni prostor zakupljen, a uskoro se ide u kupnju parcele kako bi u budućnosti bilo i više prostora za izlagače.

Sve na jednome mjestu

– Poljoprivreda, gospodarstvo i obrtništvo na jednome mjestu, sve to je Proljetni sajam, koji više od dva desetljeća dovodi stručnjake na tim područjima, ali i ljude koji žele nešto više naučiti i doznati o poljoprivredi – rekli su iz Grada Bjelovara po otvaranju u petak o važnosti sajma u Gudovcu, na kojem je grad i ovoga puta imao svoj štand na kojem su se proizvodima predstavili lokalni proizvođači.Među brojnim uzvanicima i posjetiteljima na otvorenju su bili i Milaim Fetai, veleposlanik Republike Sjeverne Makedonije, koja je prvi put partner Bjelovarskog sajma, ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič, veleposlanik Češke Milan Hovorka i drugi.

Nakon što je Grad Bjelovar pomogao NK Mladosti iz Ždralova u gradnji stadiona, ulaganja se nastavljaju. Na red je došlo i parkiralište na ulazu u stadion za čije je uređenje i asfaltiranje uloženo oko 40 tisuća eura. Stadion je u vlasništvu Grada, koji cijeni ulaganje kluba u taj prostor, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak tijekom posjeta Ždralovima te dodao da se zajedničkim ulaganjem postižu i izvrsni rezultati. Uz novo parkiralište, Grad Bjelovar osigurao je klubu i novu profesionalnu kosilicu vrijednu 20 tisuća eura, a istu je nedavno dobio i NK Bjelovar. Grad je do sada Mladosti pomogao s oko pola milijuna eura za uređenje stadiona.

Republika Sjeverna Makedonija prvi put bila je partner sajma, a na otvaranju je bio i veleposlanik Fetai

Lokalni Hr

hr-hr

2023-03-27T07:00:00.0000000Z

2023-03-27T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282054806285409

Vecernji List