Večernji list

Novi ugovori s udrugama vrijedni su 38.000 eura

Za organizacije civilnog društva Grad Čazma ove godine izdvaja oko dvjesto tisuća eura, a osigurava im i prostor za rad

Vecernji.hr

Grad Čazma svake godine financira programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Čazme, a potvrđuju to i nedavno potpisani ugovori koje je gradonačelnik Dinko Pirak potpisao s predstavnicima 27 udruga. Prethodno je početkom godine potpisao ugovore o financiranju s udrugama iz kulture (20.000 eura), sporta (80.000 eura) i Vatrogasnom zajednicom (66.000 eura).

– Vrijednost novih ugovora je 38 tisuća eura. Ove godine za organizacije civilnog društva izdvajamo oko 200 tisuća eura – rekao je gradonačelnik Pirak i dodao kako se, osim sredstvima, Grad o udrugama brine i osiguravanjem prostora za njihov rad.

Jedna od udruga koja je ostvarila sredstva na javnom natječaju grada je Udruga vinogradara i vinara Čazma koja će većinu novca utrošiti na organizaciju jubilarne 10. međunarodne izložbe vina “Čazmanski vinokap”, rekao je predsjednik te udruge Ivan Katalenić.

Udruga s najviše članova

Udruga s najvećim brojem članova u Čazmi je Matica umirovljenika koja ih broji petstotinjak. Dobivena sredstva utrošit će na brojne aktivnosti za svoje članstvo. – Bez pomoći grada mislim da ni naša udruga ne bi mogla provoditi puno aktivnosti, a osim toga Grad i Matica su u zajedničkom poslovnom projektu. Prije šest godina uredili smo najljepši dom umirovljeničke udruge u cijeloj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i sad ga maksimalno koristimo. Pozivam i ostale udruge da koriste taj prostor – rekao je predsjednik Matice Franjo Jagatić, zahvalivši i gradonačelniku i Gradu na pomoći.

Bez pomoći Grada ni udruga Eko Čazma ne bi mogla organizirati jesenski Eko sajam, jedinstven u ovom dijelu Hrvatske.

– I ove godine pokušat ćemo postići da sajam da bude još bolji nego prije, a Gradu uz sredstva koja smo dobili zahvaljujem i na logistici koju dobivamo prilikom njegove organizacije – kazao je Dražen Diktić, predsjednik Udruge Eko Čazma.

udruga potpisalo je nedavno ugovore o financiranju njihova rada s gradonačelnikom Dinkom Pirakom

Odličan posao

U ime braniteljskih udruga koje djeluju na području grada na sredstvima se zahvalio Predrag Živković iz Kluba II/105.

– Proteklih godina sve braniteljske udruge rade odličan posao. Okupljamo naše ljude, prisjećamo se naših slavnih dana i naša zadaća je da što više potičemo da se oni ne zaborave. Brinemo se i o našim braniteljima, ratnim vojnim invalidima koliko je u našoj moći – zaključio je Živković.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelniku Dinku Piraku i Gradu Čazmi na poseban je način zahvalila Udruga pčelara Čazma, uručivši gradonačelniku zahvalnicu za doprinos i potporu njihovu radu.

Lokalni Hr

hr-hr

2023-03-27T07:00:00.0000000Z

2023-03-27T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282076281121889

Vecernji List