Večernji list

’Od Kaptola do Kaptola’ utrka je s najduljom tradicijom

Uoči ove nedjelje organiziranog 46. međunarodnog supermaratona “Od Kaptola do Kaptola” gradonačelnik Dinko Pirak u Zagrebačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji najavio je tu najdužu cestovnu utrku u Hrvatskoj (61 kilometar i 350 metara), koja okuplja atletičare iz nekoliko zemalja.

Od starta na Trgu bana Jelačića do cilja u Čazmi najveći dio trase prolazi kroz Zagrebačku županiju, koja tradicionalno podupire i financijski pomaže u organizaciji utrke s najduljom tradicijom u Hrvatskoj, rečeno je na konferenciji koju su održali gradonačelnik Dinko Pirak i zamjenik zagrebačkog župana Ervin Kolarec.

Gradonačelnik Pirak utrku je najavio i s bjelovarsko-bilogorskim županom Markom Marušićem, koji je kazao kako ovaj maraton nije samo sportski događaj, već je prepoznatljiva kulturna, turistička i zabavna manifestacija koja je dobar promotor zdravog života i sporta.

– Znamo svi koliko je bitno bavljenje sportom i svi želimo da se djeca što više uključuju u bavljenje sportom, zato je ovo hvalevrijedan projekt – kazao je župan Marušić.

– Hvala Bjelovarsko-bilogorskoj županiji što nakon deset godina stanke podupire ovu manifestaciju financijski i daje nam potporu u organizaciji. Brend maratona poznat je u svijetu atletičara pa pripreme traju i nekoliko mjeseci, ali za mene je pobjednik svaki onaj natjecatelj koji uspije dovršiti ovu utrku – rekao je gradonačelnik Pirak.

Za samu utrku održanu ove nedjelje prijavilo se više od stotine trkača iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Uz pregršt događanja prije i poslije maratona, poput izložbe starodobnih vozila, kotlijade i međunarodne izložbe vina, posebna je zanimljivost da su i ove godine čazmanski planinari, HPD “Garjevica”, upotpunili maraton organizacijom hodanja od Zagrebačkog do Čazmanskog kaptola “II. gojzericom od Kaptola do Kaptola”.

Lokalni Hr

hr-hr

2023-03-27T07:00:00.0000000Z

2023-03-27T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282089166023777

Vecernji List