Večernji list

Pun ceker zdravlja – projekt Odreda izviđača Zelena patrola

Odred izviđača Zelena patrola iz Rajića do srpnja ove godine provodi projekt Pun ceker zdravlja, koji se financira bespovratnim sredstvima u iznosu od 45.183,20 eura. Iz Europskog socijalnog fonda dobiveno je 85%, a iz državnog proračuna 15% sredstava. U sklopu projekta već su se održali mala šumska škola, škola jahanja, sportsko edukativni treninzi za djecu itd.

– Odred izviđača i Grad Novska nastoje ovim projektom povećati svijest o važnosti usvajanja zdravih prehrambenih navika i fizičke aktivnosti u cilju prevencije bolesti uzrokovanih nezdravim načinom života – kazuju iz Zelene patrole.

U proteklim mjesecima tako su održali školu jahanja u kasačkom klubu Diamant, više radionica posvetili su osmišljavanju “Novljanskog doručka” pri čemu su pomogli nutricionisti, te lokalni ugostitelji i pekari u suradnji s izviđačima i njihovim roditeljima. Tako su sudionici osmislili sedam zdravih i kvalitetnih doručaka. Održana su savjetovanja u vezi s kreiranjem jelovnika za škole i vrtić, u skladu sa zdravim prehrambenim navikama, kao i radionica o zdravim obrocima namijenjena građanstvu.

Dio projekta bili su i sportsko-edukativni treninzi na kojima su sudjelovala djeca u sklopu razredne nastave, uz stručno vodstvo profesora kineziologije Maria Kočiša koji je, uz pomoć novih tehnologija, djecu potaknuo na sudjelovanje u sportskim aktivnostima.

– U tijeku su dogovori i planiranje jahaćeg kampa za djecu, izrada informativne brošure i organizacija Festivala zdravlja koji će se održati 2. lipnja u Gradskom parku u Novskoj – napominju izviđači Zelene patrole.

Lokalni Hr

hr-hr

2023-03-27T07:00:00.0000000Z

2023-03-27T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282239489879137

Vecernji List