Večernji list

Šibenski vizualni spektakl zatvorio Festival svjetla

U Zagrebu je nastupao bend Fogsellers i održan je glazbeno-vizualni spektakl Sono Koloro

Frane Šarić

Tvrđava kulture, ustanova koja upravlja trima šibenskim tvrđavama i Kućom umjetnosti Arsen, zatvorila je koncertom benda Fogsellers i glazbeno-vizualnim spektaklom Sono Koloro zagrebački Festival svjetla, koji se održao istovremeno na 28 lokacija Donjeg i Gornjeg grada.

Multimedija

– Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što smo se imali priliku predstaviti na ovom sjajnom festivalu doista dojmljivog programa. Od samih početaka rada ustanove inspirirani smo multimedijom i novim digitalnim, suvremenim rješenjima, posebno kada je riječ o interpretaciji baštine. Iza nas je jako puno produkcije različitih multimedijalnih i digitalnih sadržaja, a sada smo u metropoli imali priliku predstaviti vrlo zanimljiv i dinamičan sadržaj nastao kroz europski projekt obnove Tvrđave sv. Ivana, najveće kopnene šibenske tvrđave – poručila je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica šibenske Tvrđave kulture.

Atraktivne projekcije “Outside the Wall” izuzetan su multimedijalni umjetnički sadržaj koji potpisuje hrvatski umjetnik Ivan Marušić Klif, a prvi su put prikazane prošlog ljeta na stoljetnim bedemima šibenske Tvrđave sv. Ivana. Zagrepčani i gosti u njima su mogli uživati na igralištu Tuškanac svakog dana tijekom trajanja Festivala svjetla.

Projekcija “Outside the Wall” sastoji se od više tematskih segmenata, a u sklopu jednog od njih predstavljeni su šibenski velikani poput Arsena Dedića, Ivana Vitića, Miše Kovača, Vesne Parun i drugi. Koristeći razne tehnike poput kolaža, 3D animacije, ilustracije, crteža i fotografije, prikazana je priča o šibenskim spomenicima kulture s naglaskom na Tvrđavu sv. Ivana i korištenje inovativnih, modernih tehnologija u interpretaciji bogate povijesti.

Festival svjetla, koji je ove godine na ulice Zagreba privukao brojne posjetitelje, zatvoren je glazbeno-vizualnim spektaklom

Lokalni Hr

hr-hr

2023-03-27T07:00:00.0000000Z

2023-03-27T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282338274126945

Vecernji List