Večernji list

Predizborna kampanja bit će duga i prljava

– Predizborna kampanja je počela. Bit će duga, prljava i puna nesuvislih obećanja. Bit će puna podmetanja, kao što je ovo s prirezom i porezom gdje se nešto preimenuje samo zato da bi se gradonačelnike onih gradova gdje je netko dramatično “popušio” na izborima dovelo u kvazineugodnu situaciju da najesen moraju dizati poreze. Ustvari, porezi će ostati isti kao što su bili. Jedino što će Blaženko Boban “trljati ruke” zato što je Split uveo porez umjesto prireza. A nakon što smo ih razvalili u Varaždinu, Anđelko Stričak će se u zapećku smijati jer će zgrabiti dio novca koji Varaždin stvara – kazao je to jučer tijekom višesatne sjednice glavnog odbora SDP-a predsjednik stranke Peđa Grbin ustvrdivši kako SDP neće nasjesti na navodnu poreznu reformu. Ujedno se obratio i SDP-ovim gradonačelnicima i načelnicima.

– Svakome od vas koji se, sukladno ovom zakonu, odlučite umjesto prireza uvesti porez u istoj ili višoj stopi, pružam punu podršku jer taj novac ne odlazi od ljudi koji rade u tvornicama ili u dućanima. Taj novac odlazi od premijera Andreja Plenkovižave ća, od guvernera Borisa Vujčića i ostalih koji imaju najveće plaće, a ide u vrtiće, škole i ono što je potrebno društvu – rekao je šef SDP-a dodajući kako su Plenković i HDZ svima podmetnuli kukavičje jaje kako bi se za njega uhvatili i onda oko njega glodali. Ocijenivši HDZ-ovu demografsku politiku izrazito lošom, Grbin je najavio da će se SDP posebno usmjeriti na temu vrtića i predškolskog odgoja.

– HDZ-ova vlast hvali se rezultatima demografske politike. A otkad se vodi statistika, brojke pokazuju da je u travnju ove godine u Hrvatskoj rođeno najmanje djece, njih tek nešto više od dvije tisuće. To je tisuću djece manje nego 2013. kada je vladao SDP – kazao je Grbin nastavljajući da su sadašnje brojke “rezultat fantastične HDZ-ove politike” jer Hrvatska, samo zato što nas više umire nego što se rađa, godišnje gubi 20 tisuća stanovnika.

– Svake godine gubimo skoro jedan Čakovec – usporedio je Grbin pritom poručujući da će za SDP prioriteti biti – adekvatno stanovanje za koje građani neće morati bankrotirati, besplatni vrtići za djecu te adekvatne plaće za zaposlene.

News

hr-hr

2023-06-04T07:00:00.0000000Z

2023-06-04T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281513640542524

Vecernji List