Večernji list

tjedni pregled

Plenki je mrtav-hladan poslao bagere da razore uvalu koju je zericu prisvojio Stipe Latković, koji njeguje nježne osjećaje prema Vrhovnom zapovjedniku. Kako ćeš se pomiriti sa Zokom nakon ovoga u Vruji, Plenki?

U svome britkom stilu Toni Ivanišević secira događaje u proteklih sedam dana

Subota 27. 5. 2023.

Okupljanje radnika i seljaka, korisnika partizanskih mirovina, Viktora Gotovca i poštene inteligencije iz svih krajeva našeg bivšeg šireg zavičaja, održalo se u Kumrovcu na lažni dan dolaska na svijet jugoslavenskog masovnog ubojice, diktatora, satrapa, hrvatoždera, trovača nadbiskupa Stepinca, koji nas je do nogu potukao u Drugom svjetskom ratu, silom nam uvalio Istru i dobar dio Dalmacije, oteo našu Bosnu i još više našu Hercegovinu i istjerao nas iz hrvatskog Zemuna, Josipa Broza Tita. Okupljanje jugozombija u jednom je trenutku prekinuo dolazak motociklista koji se parkirao ispred Titovog spomenika. Motor registracijskih oznaka ST-1004-UU, vozio je M.S. (67) iz Splita. Čim je skinuo kacigu, uzviknuo je stari hrvatski pozdrav “za dom spremni”. Glupi policajci su ga priveli, pomislivši da se radi o ustaškom pozdravu koji isto zvuči, ali je potpuno drugačiji. Pustili su ga kada im je objasnio da je pomislio da je u Kumrovcu neka komemoracija pa je pozdrav uzviknuo komemorativno.

Nedjelja 28. 5. 2023.

Drama u Srbiji. Deseci tisuća građana, koje su jake snage Vučićevih milicija jučer privele na spontani skup “Srbijanade”, još se nisu vratili svojim kućama. Obitelji su prijavile nestanke, hitne službe zatrpane su pozivima zabrinute rodbine koja traži najmilije. “Kada su ga spontano utrpali u autobus, dali su mu samo jedan sendvič, kiša pada ceo dan. Znam da je negdje gladan i žedan, pomagajte ljudi”, zajaukala je Milica, supruga Sofronija iz Niša kojem se nakon skupa izgubio svaki trag. Uzrok ove drame navodno je nervni slom srbijanskog predsjednika Ace Srbina, koji je poludio kada je vidio da se malo zbog kiše, a malo i zbog njega, cijelu ideju pretvorio u fijasko za njegov imidž, pa je raspustio 2200 autobusa kojima su ljudi privođeni i naredio im da se kućama vrate pješice. Za kaznu.

Ponedjeljak 29. 5. 2023.

Ružan, ali sasvim očekivan incident u Selinama pored Starigrada u Zadarskoj županiji. Na hitni prijem zadarske bolnice primljen je vlasnik apartmana Ante iz Selina s teškim tjelesnim ozljedama. Pretukli su ga susjedi, vlasnici okolnih apartmana, jer je putem društvenih mreža objavio kako ove sezone svoja tri apartmana iznajmljuje samo domaćim gostima, sažalivši se zbog visokih cijena uzrokovanih inflacijom. Svoju je naivnost platio čim je pao mrak. Doduše, malo je i sam kriv. Naveo je da apartman za dvoje iznajmljuje za 45, a onaj za osam osoba nudi za 130 eura i normalno da su susjedi iznajmljivači dobili nervni slom, jer im ruši cijenu. “Dok se mi mučimo da potjeramo domaće goste i pljačkamo strane, Ante nas pravi budalama”, izjavio je anonimni Antin susjed, inače vlasnik 43 apartmana od kojih se najjeftiniji iznajmljuje za 100 eura.

Utorak 30. 5. 2023.

Ne zna čovjek kome vjerovati. Baš kada je Udruga roditelja razmažene i nasilne djece uglednih gospodarstvenika, poduzetnika i političara, pozdravila racionalnu odluku ravnateljice Osnovne škole u Strožancu pored Splita, koje je dala otkaz neiskusnoj učiteljici Zrinki, jer se usudila prijaviti vršnjačko nasilje simpatičnog i malo zaigranog dječaka, učenika petog razreda, zato što je došao u školu sa željeznom šipkom i tijekom nastave sasvim malo zaprijetio učitelju i školskim kolegama, u sučevom vremenu, dolazi do obrata. Na noge su digoše dušmani iz Mosta i na pravdi Boga optužiše ravnateljicu da štiti nasilnu djecu lokalnih moćnika i zatražiše da vrate Zrinku na posao. Srećom, ravnateljica je izašla u javnost i rekla da nema šanse i da je Zrinka prekršila 300 protokola o postupanju i da je jedna lažljivica te da je dječak nepravedno optužen. Super da se javila. Vjerujemo ravnateljici, a ne napornim roditeljima koji prosvjeduju i traže da se kršiteljica protokola vrati na posao.

Srijeda 31. 5. 2023.

Dubrovčani su na ulicama. Oko kuće gradonačelnika Mata Frankovića, okupilo se narodno mnoštvo koje šotovoće pjeva i nazdravlja u pola glasa spasitelju Dubrovnika i preostalih 100 građana unutar zidina. Skup je tih i dostojanstven, kako i priliči Matovoj odluci da se konačno stišaju zvučnici i teror decibela lokala punih turista. Turisti su oduševljeni ovom promjenom, a posebno pozdravljaju odluku da više ne smiju po cijeli dan vući okolo svoju prtljagu na kotačićima koji čupaju živce domaćem stanovništvu. Nakon krčke odluke o naplati tuširanja na javnim plažama, dubrovačka odluka da se borbena gotovost napornih turista pojača tako što će nositi kofere po

Stradunu, značajan je iskorak u našoj turističkoj ponudi.

Četvrtak 1. 6. 2023.

Ivan Pernar nema za čime žaliti. Dao je sve od sebe. Sjeo je u zrakoplov i otišao u Afriku, sve s plemenitim ciljem uništavanja života svojim sunarodnjacima koji su se odlučili ispuniti svoju groznu želju da postanu roditelji. Prostodušan i iskren, Ivan je svjedočio na zambijskom sudu, cinkao i denuncirao koliko god je mogao, ali duboka država, Udba, bezbožna i protuprirodna hrvatska ljevica, predvođena sotonistima iz terorističke skupine prerušene u parlamentarnu stranku Možemo, ovoga je puta bila jača. Naivna zambijska sutkinja oslobodila je skupinu zlotvora, nošenu bogohulnom idejom spašavanja djece iz Konga i njihovog udomljavanja u našoj domovini. Simpatični mizantrop i rasist Ivan pokunjeno se vraća u domovinu. U jedno ne sumnjajte. Naći će taj načina da se ponovo pojavi na naslovnicama.

Petak 2. 6. 2023.

Sram te bilo, Plenki! Kako ćeš se pomiriti sa Zokom nakon ovoga u Vruji? Zamislite, frajer je mrtav-hladan poslao bagere da razore pitoresknu uvalu ispod Dubaca, pored Piska, koju je zericu prisvojio neopisivo ugledni poduzetnik Stipe Latković, koji njeguje nježne osjećaje prema liku i djelu našeg Vrhovnog zapovjednika Zoke i koji je svoju prilično duboku kesu odriješio kada je Zoki bilo najpotrebnije kako bi njegovoj veličanstvenoj političkoj viziji omogućio da nas obasja u punom svjetlu. Zoki je to zapamtio i normalno je da je kao čovjek iz naroda, maltene uno di noi, stao u zaštitu pajde Stipice kojem se toliko žurilo uljepšati jednu odvratnu uvalu da nije imao živaca čekati ni sve potrebne dozvole, a kako bi svima nama s par tisuća eura viška po džepovima omogućio uživanciju, probio je i zeru putića od magistrale. Normalno, bez ausvajsa. I sada mu je Plenki sve srušio, jer je Zoka na Stipinoj strani.

News

hr-hr

2023-06-04T07:00:00.0000000Z

2023-06-04T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281775633547580

Vecernji List