Večernji list

Rammstein i njihov čelnik Till Lindemann optuženi za drogiranja i silovanja

Shelby Lynn iz Irske kaže da se nakon druženja s članovima benda u Vilniusu probudila u hotelskoj sobi u modricama. Ničega se ne sjeća

Antonio Mandir

Kultni njemački industrial metal sastav Rammstein i njegov lider Till Lindermann (60) pod teškim su optužbama.

Radi se o drogama, seksu i nasilju. O zabavama koje se održavaju prije i poslije Rammsteinovih koncerata. O ženama koje Rammsteinov tim navodno dovede iz publike kako bi u backstageu “zabavljale” članove banda, piše Deutsche Welle.

Shelby Lynn iz Irske otputovala je na koncert grupe Rammstein u glavni grad Litve Vilnius, gdje je taj band započeo svoju ovogodišnju turneju po Europi. Tamo je pozvana na zabavu prije koncerta i susrela je pjevača Tilla Lindemanna, koji je, po njezinim navodima, htio s njom imati seksualni odnos. Ona je to odbila, na što je Lindemann navodno reagirao vrlo agresivno.

Osim toga ona sumnja da su joj dali neku drogu, kao što su knockout-kapi, jer kaže da je popila samo dva alkoholna pića i jedan gutljaj tekile, a ne sjeća se ničega više što se događalo nakon toga.

Kad se kasnije probudila u hotelu, osjećala je bolove i mučninu, a po cijelom tijelu imala je modrice. Na društvenoj mreži objavila je fotografiju svojih ozljeda i tvrdi da je podnijela kaznenu prijavu. Lynn je na Twitteru također objavila da ju je litavska policija pet sati ispitivala putem videoveze.

Pjevač Lindemann nije još ništa rekao u vezi s time, ali je bend Rammstein na svom Twitter-profilu odbacio optužbe: takvo što se nije dogodilo u njihovoj blizini, a nije im poznato ni da vlasti provode neku istragu, tvrdi bend.

Izdavačka kuća Kiepenheuer & Witsch objavila je da prekida suradnju s Lindermannom, kojemu je objavila zbirku poezije.

Javile su se još neke žene – anonimno – koje su navodno imale slične doživljaje i koje izražavaju potpunu solidarnost sa Shelby. Drugi korisnici upozoravaju da s takvim optužbama treba biti oprezan dok ništa nije dokazano.Shelby Lynn ponovno se javila. Na Twitteru je jasno rekla da je Lindemann nije dirao. “On je prihvatio to da ja ne želim seks s njime. Nikad nisam tvrdila da me on silovao.”

Tv Stranice

hr-hr

2023-06-04T07:00:00.0000000Z

2023-06-04T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281947432239420

Vecernji List