Večernji list

81,6

Kilometara dugačak je Panamski kanal, umjetni kanal u najužem dijelu Srednje Amerike koji spaja Atlantski ocean s Tihim, a koji je pušten u promet 7. 6. 1914. godine.

Esad, čitatelji će se pitati zašto su ti ljudi bili protiv mene kada smo isti posao radili. Bili smo na istoj strani, borili smo se za domovinu Hrvatsku. General Červenko nikad mi nije mogao oprostiti moju potporu generalu Bobetku. Nije mogao podnijeti od svoje taštine da nije predavao prijavak predsjedniku Tuđmanu na povijesnom mimohodu OSRH. Također nije mogao zaboraviti ni moje zasluge u operaciji Bljesak jer je i sam rekao da me predsjednik RH htio postaviti za glavnog koordinatora cijele akcije Bljesak.

Nadalje, u jednom neformalnom razgovoru i sam ministar obrane Šušak mi je rekao da sam bio u najužoj kombinaciji za novog načelnika GSHV. Znali su da ukoliko bi se dogodilo da postanem novi načelnik GSHV da bi ih sve otjerao na crtu bojišnice pa neka se tamo dokazuju, a ne samo u foteljama zagrebačkih salona gdje su zajedno sjedili i pili na čelu sa generalom Červenkom koji u životu nije vidio živoga, a kamoli mrtvoga četnika. Osobno nisam imao ambicije postati načelnik GSHV. Moj cilj je bio da se uspješno završi rat da odem u zasluženu mirovinu. Ponovi laž 100 puta i to postaje činjenica. Moje ime je stavljeno na “crnu” listu dužnosnika o kojima se ne smije informirati ili ih se bilo što pitati, pridavati im se pažnja tijekom radio, TV ili novinskih istupa. Sve ovo što sam u ovoj knjizi iznio je istina, a povijesni sud vremena će pokazati i dokazati što misli o svemu ovdje iznijetom”, završna je misao generala Ivana Basarca.

Svijet

hr-hr

2023-06-04T07:00:00.0000000Z

2023-06-04T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282089166160188

Vecernji List