Večernji list

Na tvrdnje o mobingu ona uzvraća optužbama za kriminal

LIJEČNICA ZBOG KOJE SE TRESE ZDRAVSTVO

Mateja Ježovita

DJELATNICI KLINIKE ZA TUMORE PROSVJEDOVALI SU ZBOG PREDSTOJNICE DIJANE ZADRAVEC // D. ZADRAVEC: K. BOLANČA ČULO PROSVJED JE ORGANIZIRALA ZBOG SUPRUGA LIJEČNIKA, KOJEG SAM KAZNENO PRIJAVILA

Na desetke djelatnika Klinike za tumore u Zagrebu jučer je prosvjedom, simbolično, u pet do 12 ispred spomenutog ogranka Kliničkog bolničkog centra “Sestre milosrdnice” u Ilici, izrazilo svoje nezadovoljstvo uvjetima rada potaknuto masovnim odlaskom radiologa. Povod za to, dakako, bio je i konflikt između doktorice Karoline Bolanča Čulo te predstojnice Klinike za radiologiju Dijane Zadravec. K. Bolanča Čulo, naime, istaknula je kako se prvi put osjećala anksiozno u svojem radnom okruženju, a uzrok tome bio je navodni jučerašnji napad D. Zadravec koja je, pak, u svoju obranu rekla da je spomenuta liječnica odbila izvršiti zadatak.

Nemogući uvjeti rada

L. Bolanča Čulo njezine je tvrdnje negirala, dodajući kako nikada nije odbila raditi te da svakodnevno obavlja zahtjevne intervencijske radiološke postupke kako pacijenti ne bi bili zakinuti ni u jednom dijelu hitne dijagnostike.– Jučer sam bila optužena da sam odbila raditi svoj posao, što mi se nikada do sada nije dogodilo. Mi radimo težak posao. Ja radim intervencijske stvari, što je samo po sebi jako stresno. Ne volim da me se napada i teško mi padaju ti nasrtaji, prvenstveno zato što su to neistine. Osobno nemam ništa protiv Dijane Zadravec, ali protivim se njezinim odlukama. Mislim da nisu zdrave za okruženje u kojem mi radimo – rekla je dodajući kako smatra da je riječ o mobingu na poslu te da je, uz sve to, Zadravec napala i njezinu medicinsku sestru koja je “najbolja koju je ikada imala”.

Kliniku za tumore dosad je napustila većina radiologa i to, kako tvrde, zbog uvjeta rada i pritiska uslijed čega se ne mogu adekvatno posvetiti dijagnostici. Preostalo je raditi nekoliko radiologa koji su na bolovanju, a posljednjih dana kao ispomoć dolaze liječnici iz Vinogradske, predvođeni upravo Dijanom Zadravec. Ona je, obraćajući se medijima, istaknula da pet godina traži da se kupi bolja oprema koja bi osigurala bolje uvjete rada dodajući da liječnici iz Klinike odlaze zbog tih uvjeta, a ne odnosa sa šefom. – – Ovdje se sve pokušava svaliti na moje ponašanje, lijepe mi se etikete, a u podrazini se krade novac – ustvrdila je Zadravec.

Zadravec: Sve je inscenirano

Prosvjed je komentirala riječima da je K. Bolanča Čulo okupljanje organizirala radi svojeg supruga koji je također liječnik, a D. Zadravec prijavila ga je zbog kaznenih radnji. – Iza ovog insceniranog događaja stoji motiv da K. Bolanča Čulo zaštiti svog supruga i doktora Kalouseka koji su kaznenim radnjama odlučili pretočiti novac u privatni sustav. Potpisivao je na stotine dokumenata. K. Bolanča Čulo inače privatno obradi 40 pacijenata, a ovdje joj je bio problem obraditi deset onkoloških pacijenata. Ona je agresivno došla u moju sobu, namjerno pokušala napraviti incident, uzdisala i rekla da to neće učiniti – rekla je predstojnica Klinike za radiologiju. Tvrdi usto i da je napadnuta jer je otkrila koruptivne radnje na Klinici za tumore,

• o čemu posjeduje dokumente.

News

hr-hr

2021-05-07T07:00:00.0000000Z

2021-05-07T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281590948435548

Vecernji List