Večernji list

Slavonija i Podravina, wine not?!

Festival koji traje cijeli rujan spaja vrhunska lokalna vina i povijesne ambijente

MANIFESTACIJA KOJA SPAJA POVIJESNE AMBIJENTE, ZELENU PRIČU I VRHUNSKA VINA – VINSKI FESTIVAL SLAVONIJA I PODRAVINA, WINE NOT!? TRAJE TIJEKOM CIJELOG RUJNA, A CILJ MU JE POKAZATI VINSKE ATRAKCIJE VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE. POČELO JE SA SPOJEM VINA I UMJETNOSTI U DVORCU PEJAČEVIĆ U SRCU VIROVITICE, PREDSTAVOM SLATINSKOG ILUZIONISTA I MAĐIONIČARA MAGIC LEONA U CENTRU ZA POSJETITELJE – DVORAC JANKOVIĆ TE URBAN WINE PARTYJEM NA TERASI GEO BARA FUTURISTIČKOG GEO-INFO CENTRA VOĆIN NA ZELENIM PADINAMA PAPUKA.

A u subotu 16. rujna zabava se seli u mistični pitomački kraj. Na eventu Vino i mitologija u novom Turističko-informativnom centru Klopotec na Kladarskom bregu uživat će se u vinima s padina Bilogore. Na obali Drave, u povijesnom perivoju ljetnikovca grofa Draškovića, danas Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima, 22. rujna posjetitelje očekuje i Vinski party, a vinski mjesec završava 30. rujna maratonom Wine&run u Orahovici, koji se u hedonističkom duhu ne trči nego hoda. I ove je godine vinska ambasadorica festivala enologinja Ivana Nemet odabrala najbolja vina Virovitičko-podravske županije, među kojima su i ona nagrađena Decanterom.

Od graševine, rajnskog rizlinga i chardonnaya do cabernet franca, frankovke, pinota crnog i drugih sorta, uživat će se u vinima nagrađivanih lokalnih vinara.

– Veseli me što smo u Virovitičko-podravskoj županiji izašli iz svijeta slučajnih vina. Predstavljajući danas vina ove županije, radim to opušteno i sigurno. Vina s ovog područja sad su lijepa slika našeg kraja, naša vinska umjetnost – ističe ova poznata enologinja.

Ovu lijepu vinsku priču prije tri godine pokrenula je Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, a njezina direktorica Martina Jakelić ističe kako je na području Slavonije i Podravine posljednjih godina sve veći broj malih obiteljskih vinarija koje su sastavni dio turističke ponude temeljene na zelenom, održivom turizmu s dva UNESCO područja – Parkom prirode Papuk i rijekom Dravom te bogatom povijesnom nasljeđu. – Naša destinacija neočekivano je lijepa i neočekivano je blizu, a vinski festival prava je prigoda da nas posjetite – poručuje Martina Jakelić. Za sudjelovanje u ovoj lijepoj vinskoj priči potrebno je prijaviti se putem obrasca na internet-stranici TZ-A Virovitičko-podravske županije i platiti ulaznicu koja po eventu iznosi 15 eura.

Vinski maratonu orahovi ci, pa rt y u ljetnikovcu grofa d r a š kov ića i e v e nt vino i mitologija sam osudio ponude

Novosti

hr-hr

2023-09-16T07:00:00.0000000Z

2023-09-16T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281539410562954

Vecernji List