Večernji list

Škugor, Šurjak i Husić ostaju u Remetincu još 15 dana

Trojac osumnjičenika u aferi Ina ostaje u istražnom zatvoru još 15 dana. Odlučio je tako sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu, koji je Damiru Škugoru, Josipu Šurjaku i Goranu Husiću istražni zatvor produljio na zahtjev USKOK-a. Istražni zatvor produljen im je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke koji do sada nisu ispitani, a u preostalih 15 dana trebali bi biti.

Kada su uhićeni, Škugoru i Šurjaku istražni zatvor bio je određen i zbog opasnosti od ponavljanja djela. No kako je Škugor razriješen funkcije u Ini, a Šurjaku je Hrvatska odvjetnička komora (HOK), na čijem je čelu bio do uhićenja, zabranila obavljanje odvjetničkih poslova, nema više zakonske osnove za određivanje istražnog zatvora i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Osim njih trojice, u aferi Ina teškoj oko milijardu kuna još se sumnjiče Dane Škugor, otac Damira Škugora i Marija Ratkić. Njih su dvoje iz Remetinca pušteni dan, odnosno tjedan dana nakon uhićenja. U slučaju Damira Škugora bilo je predloženo

Trojcu je istražni zatvor produljen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke jer ih još nekoliko nije ispitano

ispitivanje dvoje privilegiranih svjedoka, koji su uzeli blagodat nesvjedočenja, a Mariji Ratkić istražni je zatvor bio određen zbog opasnosti od ponavljanja djela. No ona je odmah nakon uhićenja dala ostavku na mjesto direktorice Plinare istočne Slavonije (PIS) pa je iz Remetinca puštena čim je ostavka formalizirana.

Aktualno

hr-hr

2022-09-28T07:00:00.0000000Z

2022-09-28T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281547999766557

Vecernji List