Večernji list

Kolegin domet karijere (deveti), Ginnis prvi Grk na postolju

Robert Junaci

Na vrlo zahtjevnoj stazi u francuskom Chamonixu, osvojivši deveto mjesto, 24-godišnji Samuel Kolega izborio je najbolji rezultat u karijeri u Svjetskom kupu. Nakon prve vožnje Kolega je bio 19., ali odvezao je četvrto vrijeme drugog laufa i izborio svoj prvi plasman u top 10. Istok Rodeš (52.) i Matej Vidović (izletio) nisu se plasirali u drugu vožnju, ali Filip Zubčić jest te je osvojio 14. mjesto i sada je 28. u poretku slalomaša, a jedno mjesto ispred njega nalazi se upravo Kolega. Vodeći je i dalje Norvežanin Lucas Braathen koji je ovu utrku propustio radi operacije slijepog crijeva.

Prvu pobjedu nakon prosinca 2020. izborio je 30-godišnji Švicarac Zenhäusern koji je prošle sezone imao problema s ozljedama. Još veće iznenađenje priredio je 28-godišnji Grk AJ Ginnis, skijaški školovan u SAD-u (majka mu je Amerikanka), koji je sa startnim brojem 45 na koncu bio drugi i tako postao prvi grčki skijaš na postolju neke utrke Svjetskog kupa. Skijaš koji je sve do 2021. nastupao pod američkom zastavom i koji za sobom ima šest operacija koljena u prvoj je vožnji bio 23., ali iskoristio je jako teške uvjete za domet karijere. A u tim uvjetima izletjeli su sa staze branitelj naslova najboljeg slalomaša Svjetskog kupa Norvežanin Kristoffersen, ali i olimpijski pobjednik Francuz Noel.

Dinamo je u nastavku prvenstva, u tri utakmice izgubio četiri boda, nakon 0:0 s posljednjeplasiranom Goricom, pa 2:1 pobjedom nad Lokomotivom, plavi su u Koprivnici odigrali 1:1 sa Slavenom Belupom. Na jučerašnjem gostovanju Dinamo nije igrao dobro, puno smislenije igrali su domaćini i zaslužili su taj bod, ako ne i više od toga.

Dinamo je bio bez kartoniranog Josipa Mišića i lakše ozlijeđenog Luke Ivanušeca, pa je zadnjeg veznog igrao kapetan Ademi, blizu njemu bio je Marko Bulat, a na poziciji desetke Martin Baturina. U ovij utakmici Čačić je desno krilo stavio Špikića, a Bočkaja lijevo i Bočkaj je to odmah iskoristio.

Dinamo prosuo lijepi kapital

Samo dvije minute i 40 sekundi trebalo je Dinamu da u Koprivnici dođe u vodstvo, dupli pas odigrali su Drmić i Bočkaj da bi sjajnim udarcem Josip Drmić neobranjivo pogodio suprotni gornji kut. Sjajan je to bio početak plavih pogotovu jer su uvjeti u Koprivnici bili užasni, uz to što je bilo strašno hladno, jaki vjetar stvarao je probleme, nepredvidivo nosio ili zaustavljao loptu i rano vodstvo u takvim uvjetima bio je veliki kapital protiv momčadi kojoj su plavi u dvije utakmice zabili devet pogodaka (4:1) i 5:1).

No, Slaven Belupo je brzo poništio taj kapital Zagrepčana, domaćin se vratio u 32. minuti, nakon ubačaja sa strane, lopta se odbijala po šesnaestercu Dinama, Crnac ju je kratko vratio, a Jambor u padu sa 16 metara pogodio donji lijevi Livakovićev kut za 1:1. Bio je to prvi udarac u okvir Koprivničana u 2023. godini i – pogodak. Do odmora smo i ostali na jednom udarcu u okvir od strane svake momčadi i to je uglavnom sve što se moglo vidjeti u prvom poluvremenu koje je bilo borbeno, ali zbog spomenutih uvjeta nekakvog kvalitetnog nogometa nije bilo, Dinamo je nepotrebno dizao loptu i onda ostajao bez nje umjesto da je, kao na početku, igrao svoju pas-igru.

U nastavak je Dinamo ušao s promjenom, Emreli je ušao umjesto Bočkaja i otišao na desno krilo, a Špikić je preselio na lijevo. Prvi su zaprijetili domaćini, Hoxhin udarac prošao je pored vratiju. Potom je u 61. minuti Crnac lijepo prošao, zaobišao je i Livakovića, ali pogodak nije uspio postići. Za Dinamo je važna vijest da se oporavio Bruno Petković i dobio je priliku od 64. minute u jučerašnjoj utakmici. No, tako je Čačić zamijenio asistenta i strijelca (Bočkaja i Drmića) na jučerašnjoj utakmici, a nije od zamjena dobio ništa.

Najbliži vodstvu Dinamo je bio u 75. minuti nakon ubačaja Emrelija, Božić je nezgodno zahvatio loptu i malo je nedostajalo da to bude vrlo efektan autogol. Uslijedio je kontranapad plavih, u završnici je lopta ispala Livakoviću, ali na kraju je to obrana gostiju uspjela očistiti. A onda je Dinamo imao i sreće, u 91. minuti Kocijan je ostao sam kao duh na 16 metara, ciljao je, ali je na kraju pucao pored vratnice jako, jako lošeg Dinama koji prikazanom može biti sretan s tim bodom, a Dinamo se mora zabrinuti, ovo je jedna od najlošijih partija plavih u posljednje vrijeme, izlika im ne može biti ni teren ni vjetar, a i trener Čačić je mogao iti hrabriji, krenuti u završnicu s

BBB su podržavali plave u Koprivnici, ponovno poslali poruke Skupštini i Upravi kluba, a sad su vrijeđali i Krešimira Antolića

KOPRIVNICA - Stadion Ivan Kušek Apaš. Gledatelja: 1732. Sudac: Dario Bel (Osijek) 6.5.

Čović 6 – Tepšić 6, Božić 6, Soldo 6 – Mudražija 6.5 (od Kristopulos -), Marina 6.5, Jambor 7 (od 86. Kocijan -), Talys 6.5 – Crnac 6.5 (od 74. Perošević -), Manaj 6 (od 74. Krstanović -), Hoxha 6.5 (od 90. Žuljević -). Trener: Zoran Zekić.

Livaković 6 – Ristovski 6 (od 64. Moharrami 5), J. Šutalo 6, Perić 6, Ljubičić 6 – Ademi 6, Bulat 6 – Špikić 5.5 (od 78. Menalo -), Baturina 6, Bočkaj 6 (od 46. Emreli 5.5) – Drmić 7 (od 64. Petković 5). Trener: Ante Čačić.

Crnac)

0:1 Drmić (3., Bočkaj), 1:1 Jambor (32.,

Nikola Jambor

Sport

hr-hr

2023-02-05T08:00:00.0000000Z

2023-02-05T08:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281694028930980

Vecernji List