Večernji list

Omiljeni kutak

Kad temperature padnu ispod nule, najljepše je stisnuti se uz kamin i uživati u pucketanju vatrice

Zimi mnogi od nas maštaju o bijegu u savršenu kolibu, skrivenu od znatiželjnika, u prirodi, s kaminom. Takvu idealnu kolibu nije lako naći, ali mi smo ovog puta našli dvije – jedna je u Gorskom kotaru, a druga u Škotskoj. Odabrali smo najbolje od oba svijeta i stvorili idealnu kolibu!

Blizina rijeke i šume, zelenilo, mir i tišina bili su idealna kulisa za kuću za odmor obitelji koja živi izvan Hrvatske, ali voli često ovdje boraviti, osobito u Gorskom kotaru, gdje se i nalazi njihov novi dom.

Malo selo Goršeti, u kojem su stanovnici sve rjeđi, dobilo je tako nove ‘povremene’ članove koji ovdje, nakon dovršenja svoje vikendice od 170 četvornih metara, namjeravaju provoditi svaki slobodan trenutak, s obzirom na to da su veliki ljubitelji prirode i lijepog okoliša. Objekt koji je uz samu slovensku granicu i rijeku Kupu kupljen je, kako nam je otkrila arhitektica angažirana na projektu Edita Geci, vlasnica i direktorica studija Geci iz Zagreba, u niskoj rohbau fazi s krovom.

Nakon kupnje poduzeta je rekonstrukcija te uređenje cijelog prostora kako bi postao funkcionalno i ugodno mjesto za življenje.

– Na ovom smo projektu radili po sistemu ‘ključ u ruke’ – projektirali smo kuću, izvodili građevinske i instalaterske radove te projekt interijera. Prije zavr

SVIJET INTERIJERA

hr-hr

2023-11-04T07:00:00.0000000Z

2023-11-04T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/281900187917354

Vecernji List