Večernji list

Degustacijski meni u osam sljedova:

U restoranu s Michelinovom zvjezdicom može se birati između tri degustacijska menija. Onaj u osam sljedova nosi naziv “Moj otok“, dok meni “Moje more“broji pet sljedova. Tu je i vegetarijanski meni “Moje polje“, koji također ima pet sljedova. Treba istaknuti da gostima, osim glavnih sljedova, na stol stiže i nekoliko manjih sljedova poput pozdrava iz kuhinje pa u konačnici ovaj cijeli gastronomski doživljaj traje više sati, a u ponudi je i sommelierov izbor vina. Ovogodišnji degustacijski meni u osam sljedova je:

Škamp – škamp Velebitskog kanala u dvije varijacije. Jedna je tartar od škampa u kadaifu s kavijarom od jesetre, a druga je spaljeni škamp s bisqueom od glava škampa, čipsom od divljega češnjaka i praline pastom od badema.

Janjeći tartar – tartar od janjeće pisanice u tartletu s filmom od janjećeg kolagena, pašteta od janjeće jetre, janjeći čvarci, ukiseljena ljutika i bilje s novaljskog polja.

Gnud – gnud od fermentirane paške ovčje skute s espumom od tikvica i ribana skuta sušena na buri. Uz to je poslužen kroket od tikvica s cvijetom tikvice.

Lignja – raviol punjen raguom od jadranske lignje s pjenom od bisquea. Obalno bilje je motar, prstići i salikornija spaljeno na ugljenu.

Puž & brizla – vinogradarski puževi s janjećom brizlom u umaku od komorača, kapara i crnog vina Reful. Espuma od ličkog krumpira s confitiranim filmom od celera s crnim češnjakom i sušenim cvijetom divljeg češnjaka.

Gof – gof glaziran u consomeu od rajčice s umakom od spaljenih rajčica na ugljenu, relish od kapara i rajčice. Uz to je poslužen tartlet od confitiranih rajčica s gelom od zelene rajčice i korov tušt.

Janjetina – confitirana janjetina u vlastitoj masnoći, prešana i pržena na strani kože. Uz to se na tanjuru nalazi i ražnjić od janjeće jetre glaziran u janjećem garumu i vinskom moštu. Tu je i ljutika u dvije varijacije, krema i pečena, umak od janjećih kostiju te dalmatinski soparnik pečen u pepelu.

Trešnja – varijacije od trešnje s espumom od ovčje skute. Ukiseljena trešnja, dehidrirana ušećerena, gel, film i prah od trešnje.

Gastro Priča O Pagu

hr-hr

2023-09-16T07:00:00.0000000Z

2023-09-16T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282411288924042

Vecernji List