Večernji list

Trendovi koji će dominirati u domovima u 2023.

Dizajneri savjetuju da je pametno uložiti u NAMJEŠTAJ OD PRIRODNIH MATERIJALA koji će stilom i kvalitetom odolijevati zubu vremena

Riječi: MARTINA STRUKIĆ Slike: LESNINA, ZARA HOME, EMMEZETA, JYSK, H&M HOME

U ovoj godini u interijerima će biti vrlo uzbudljivo, nakon dominacije neutralnih tonova vraćaju se boje, a u kuhinjama je odzvonilo sjajnim frontama – hit su one mat!

Ugodini u koju smo upravo zakoračili u domovima će dominirati zanimljiva rasvjetna tijela, efektni komadi sitnog namještaja i detalji u jarkim bojama. Jedan od interesantnih stilova koji će označiti 2023. je „nostalgic stil“. Kao što i samo ime govori, radi se o stilu koji podsjeća na neke dobre stare dane, a najbolje ga je opisati tako da se prisjetimo kuća naših baka. Prevladavat će boja pijeska, bež, smeđa i zelena boja te sitni cvjetni uzorci. S obzirom na posebnost i uočljivost ovog stila, preporučuje se koristiti ga pri uređenju kuća za odmor, vikendica i općenito prostora u kojima ne obitavamo sve vrijeme. Nešto potpuno suprotno, moderno i sofisticirano – crni interijeri. Crna je definitivno jedna od onih boja s kojom se ne može pogriješiti. Upravo zato jedan od glavnih trendova uređenja bit će crni interijeri. Takvi prostori odišu elegancijom i dozom misterija, dok će namještaj u kombinaciji crne s bakrenim, zlatnim i antracit tonovima dodatno oplemeniti svaku prostoriju. Isto tako su vrlo atraktivni i crni detalji poput tanjura ili svjetiljka za one domove koji zahtijevaju ipak nešto manje preinake. Već je poznato kako je sve u detaljima, a u novoj 2023. poželjno je da detalji izgledaju kao da su ručno rađeni, jedinstveni i unikatni.

UVODNIK

hr-hr

2023-01-07T08:00:00.0000000Z

2023-01-07T08:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282617446842843

Vecernji List