Večernji list

OBRVE SU OKVIR LICA

OLOVKE, SJENILA I ČETKICE ČINE NAŠ POGLED LIJEPIM TE MU DAJU KARAKTER

Napisala: Dubravka Prpić Znaor Fotografije: Shutterstock, Arhiva Dive

One su okvir oka, finiš pogleda, bitna stavka na našem licu. Imaju nijansu kose te čine vizualni sklad. No, nikad nisu savršeno identične, jer lice nije simetrično

Baš kao i sve, i obrve imaju svoje trendove sjetimo se lijepe Care Delevingne, koja nas je oduševila debljim, prirodnim stilovima te nas spasila tanjenja i pretjeranog čupanja. Pa raznih bijelih opcija, gdje se one ni ne vide, što uistinu dokazuje da licu treba ta linija iznad oka. Naime, bezbojne izgledaju kao da je pola lica nestalo, a konture dobivaju sasvim drugu dinamiku. Ipak su ljepše one prirodnije, svatko od nas ima specifičan ‘dizajn’. Neki imaju super guste, pa ih je dovoljno samo počešljati, a drugi se bore s tri dlačice te su u konstantnoj potrazi za idealnom olovkom ili sjenilom. Zato se i ta scena proširila, dostupne su nam razne alatke i čuda i čudesa s kojima oblikujemo i obrvama dajemo ton.

Neko je vrijeme hit bio tretman nakon kokega bi obrve bile kao ‘nakeljene’ na lice, pomalo je sve to bilo teatralno. Ipak, prirodnost se vratila, a s njome su stigle razne olovke dimnih tonova. Obrve su u pravilu iste boje kao prirodna boja kose, no kako ih

je jednostavno manje, djeluju više ‘light’. Jedno od prvih pravila koje ovdje valja pratiti je - ne pretjerativati s iscrtavanjem. Naime, olovke su uglavnom blagih tonova, biramo nešto neutralno, neupadljivo. Mekše su teksture, kako bi lijepo ostavljale trag koji onda možemo blendati četkicom. I češljanje je bitno, neuredne nam daju isto takav dojam - neuredan. Ponekad se obrve čine kao točka na i šminke, jer ako nisu sređene, sve pada u vodu. Make-up u tom slučaju izgleda nedovršeno, čak i ako smo se super trudili. Vizažisti ističu kako su obrve okvir oka, i zato je bijela varijanta tako čudna. To uglavnom ionako rade slavne cure koje žele izgledati cool, pomalo čudno. Pa sljedeći dan vrate boju, uglavnom ne žive s time svakodnevno. Ipak, prirodno se vraća i oduševljava nas novim tehnikama i mogućnostima, a jedan je tretman napravio pravu mini beauty revoluciju. U današnjem svijetu ljepote i estetike, sve više pojedinaca okreće se nježnim i učinkovitim tretmanima za postizanje željenog izgleda. U tom kontekstu, puder obrve izdvaja se kao ne samo najtraženiji tretman, već i kao oaza nježnosti u moru estetskih opcija - tumači nam vizažistica iz EnArt Studija za ljepotu, Ena Čavlović. Tretman puder obrva je potpuno bezbolan te se udaljava od tradicionalnih metoda koje ponekad uključuju nelagodnost ili čak bol. Nema muke za ljepotu.

- Ovaj inovativni pristup osigurava da klijenti mogu uživati u transformaciji svog izgleda bez stresa ili straha od neugodnih senzacija. Tretman također osvaja srca onih koji cijene brze rezultate. Uz minimalno vrijeme provedeno u salonu, klijenti mogu postići nježan i prozračan izgled obrva koji je suptilan i prirodan. S obzirom na ubrzan tempo života, ovakav pristup postaje neprocjenjiv jer omogućava izvanredan izgled bez dugih sati provedenih na tretmanima - zaključila je Ena.

SJENILA IMAJU VIŠE NIJANSI, KAKO BISMO LAKŠE PRILAGODILI BOJU KOJA NE MORA PREVIŠE ODUDARATI OD

KOSE

Beauty

hr-hr

2023-09-09T07:00:00.0000000Z

2023-09-09T07:00:00.0000000Z

https://vecernjilist.pressreader.com/article/282875145371956

Vecernji List